Hele Storhamar-familien krysser fingrene og drømmer om et comeback i den gule og blå drakta for Patrick Thoresen. 

Selv hevder han at en beslutning om hans egen hockeyframtid ligger en god stund fram i tid. I alle fall noen måneder.

– Sånn det er nå, så er jeg fri på markedet, og jeg prøver å finne en god løsning der jeg kan spille hockey for en klubb jeg vil spille for. Samtidig, i den prosessen, så har jeg lyst til å være hjemme så lenge som mulig, sier Thoresen.

I dialog med Storhamar

Kona og de to barna kommer til å fortsette å bo på Hamar, hvor dattera begynner på ungdomsskolen til høsten, og sønnen fortsetter på barneskolen. Patrick erkjenner at han helst vil være med på oppstarten av skoleåret for begge barna, før han velger hvor han fortsetter karrieren.

– Jeg har mine ønsker, og hvis de ønskene kanskje ikke er åpne på det tidspunktet, så har jeg litt lyst til å låse meg til en klubb i sommer, og gå inn i en dialog med Storhamar og se hva slags muligheter jeg har for å være her på et lån, sier han. 

Thoresen har tjent meget gode penger i løpet av karrieren som utenlandsproff. Han tok et stort lønnskutt da han før forrige sesong valgte å forlate SKA St. Petersburg til fordel for Djurgården. 

Han er klar på at han ikke kommer til å bli en dyr mann.

– Jeg er ganske realist, og jeg skal ikke tilbake hit for å tømme kontoen til Storhamar, tømme det overskuddet de har fått de siste årene. Men det er klart at jeg kommer tilbake for å gjøre en jobb, og da vil jeg ha betalt for det, forklarer Thoresen. 

– Men at jeg skal komme hit og kreve en hel haug med penger og sånn, det kommer jeg ikke til å gjøre. Det er ikke pengene som drar meg hit, sier han.

Mye å bidra med

For kort tid siden hadde han et møte med sportssjef i Storhamar, Sjur Rakstad-Larsen og Pål Jan Stokke, hvor han luftet sine tanker, og hva han ønsker av klubben, slik at de vet hva som kreves.

– Jeg har sagt til dem at de får komme med et tilbud, så jeg har noe å forholde meg til. Men dette er ikke noe stress, vi er i midten av april, og det er ikke noe som skjer nå, uansett. Det blir spennende å se hvordan de verdsetter meg, forteller han.

Han er krystallklar på at hva han kan bidra med i klubben.

– Jeg føler selv at jeg kommer tilbake og kan gi ganske mye. Ikke bare på isen, men i garderoben. Jeg kan være et godt eksempel for mange av de yngre som har tatt steget opp i A-laget, men som ikke skjønner at det kreves utrolig mye, forklarer Thoresen, før han forteller at han mener unge talenter prioriterer feil.

– Du kan ikke sette skolen og sånn som nummer én hvis du har lyst til å nå langt i hockey. Oppe i hodet ditt må hockey være nummer én, så får du bruke lengre tid på skolegangen. 

Han kommer også til å stille klare krav til medspillerne.

– Hvis jeg ser folk sluntre unna, så kommer jeg til å gå til dem og si akkurat hva jeg mener. Hvis folk ikke tåler det, så når de ikke opp, uansett. Som jeg har skjønt på de jeg kjenner rundt Storhamar, så er det kanskje det de har manglet i år. At de har manglet spillere som stiller hardere krav til hverandre, uten at folk blir hårsåre og tror at det er noe negativt ment. Det er i bunn og grunn bare positivt!

Krav til ny klubb

Thoresen har spilt utenlands siden 2001, og han har opplevd og vunnet mye i sin karriere.

Dersom han fortsetter tilværelsen utenlands, har han noen enkle krav til hva som må ligge til rette for ham og familien.

– Jeg ønsker å få så bra kontrakt som mulig, økonomisk. Og så er det viktig at det er en fin mulighet for at familien kan reise smidig fram og tilbake. Spesielt for sønnen min, som går på barneskolen. Han kan kanskje ta seg mer fri enn datteren min, som skal begynne på ungdomsskolen. Han er så reisevant at han kan sitte noen timer alene på et fly, smiler han.

– Det er litt sånne ting som spiller inn, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.