Mannen har erkjent at han lå med henne i en omsorgsbolig på Hedmarken i mars 2014, men hevder han ikke skjønte at hun var psykisk utviklingshemmet.

Hendelsen skjedde etter at mannen hadde møtt kvinnen tilfeldig bare kort tid før. Han ble med henne til boligen der hun bodde.

OPPDAGET AV ANSATT

Natt til 5. mars i 2014 var begge på tur til fots på en gangvei i retning en bensinstasjon på Hedmarken.

De kom i prat og tok følge til bensinstasjonen.

Bare rundt en time senere hadde de fått såpass god kontakt at mannen ble med kvinnen hjem til den aktuelle omsorgsboligen.

En ansatt der som jobbet nattevakt, ble oppmerksom på at kvinnen hadde tatt med seg en person hjem. Da det begynte å klirre i flasker, ble nattevakten noe bekymret. Den ansatte kontaktet politiet.

FUNNET I SENGA

Politiet fant de to i samme seng, og mannen erkjente på stedet at han hadde hatt sex med kvinnen, men sa da – som i retten – at han ikke hadde skjønt at hun var psykisk utviklingshemmet.

Mannen var sterkt beruset.

Politiet tok promilletest av mannen, og den ga en promille på 2,68.

Domstolen tror ikke på mannen når han sier han ikke skjønte at kvinnen var utviklingshemmet.

MÅ BETALE ERSTATNING

I tillegg til fengselsstraffen på ett års fengsel er mannen også dømt til å betale kvinnen 80.000 kroner i erstatning for det som skjedde.

Han må også betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

Mannen har fått dommen forkynt for seg, men det er ikke kjent om han vedtar dommen, eller anker den inn for lagmannsretten.

Strafferammen for å ha utnyttet en psykisk utviklingshemmet seksuelt er fengsel i inntil seks år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.