• STRØMBRUDD: Leder av 17. mai-komiteen, Christel Meyer (BBL), var selvsagt svært lei seg da strømmen gikk under arrangementet på Stortorget. Her står hun sammen med sin mann, Lars Meyer, og ser spesialistene lete etter strømbruddet i en kum ved siden av scenen. Foto: Remi Laakso

 - Selvsagt beklager jeg, og mest av alt er jeg lei meg på barnas vegne, de som hadde gledet seg så til å holde tale for tusener av mennesker på Stortorget, sier Christel Meyer.

Hamar Arbeiderblads reporter og fotograf sto sammen med lederen i 17. mai-komiteen da strømmen gikk kvart over tolv. Det skjedde, det ingen trodde var mulig.

Ikke visste noen av oss, heller, at problemet var rett under føttene våre, i en kum.

- Hovedkabelen, forklarte ordfører Einar Busterud et par timer senere.

Improviserte

Han og mange andre løp rundt på Stortorget for å finne en mulighet for å gjennomføre arrangementet. En mikrofon og liten høyttaler ble rigget øverst på torvet, dette opplegget ble benyttet, men lyden derfra bar ikke langt.

På Stortorget ventet 10.000 mennesker. Men de skjønte etterhvert at mikrofonlyden fra hovedscenen ikke kom tilbake.

Fra scenen ble allsang med "Hamarsangen" satt i gang, barna fra Greveløkka skole, Lisa Vestvik Winters (12), Simen Furuli Sormbroen (13) og Arne Selnes (12) holdt sin tale på den improviserte scenen oppe ved McDonalds, Einar Busterud ble overført på HA-TV - og talen hans ble etter hvert publisert på Facebook.

Demokrati

Han sa til h-a.no at talen handlet om Hamars vekst, og om hvor viktig det er å pleie demokratiet.

- Demokrati er ikke noe man innfører og så har man det. Det må pleies, sa Einar Busterud.

Barna fra Greveløkka minnet oss alle om hvor viktig det var å ta vare på friheten, som våre forferdre hadde kjempet så hardt for - og de sa også at det var viktig å feire fortiden - men huske hvor viktig det er å se fremover.

Hva med Sting?

Se fremover var også noe lederen av 17. mai-komiteen var opptatt av, der hun og mange andre lurte på hva som egentlig var årsaken til strømbruddet.

- Vi må finne årsaken, og vi må sørge for at vi alltid har en back-up, sa hun.

Mange på Stortorget lurte på om dette også kunne skje når Sting står på på scenen på sensommeren. Når det gjelder strømmen, så garanterte de ansvarlige at de ville gjøre alt som sto i deres makt for å sikre dette ved framtidige arrangementer.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.