Det lukter nobelt av røyket brennevin i den gamle salongen i Hamar teater.

De fem herrene rundt bordet er oppglødd over at Hamar får et eget lag i Norsk Maltwhiskylag, en forening stiftet i 1995 med rundt 500 medlemmer på landsbasis.

Thomas Kolderup, Karl Eivind Eriksson, Thomas Haugsrud, Erlend Refsdal og Dan Brekken utgjør et foreløpig styre. Torsdag 14. april slår de opp dørene til det første årsmøtet i laget i teateret, der de skryter av at Inga-Live Kippersund velvillig har sluppet whiskyentusiastene inn.

KUNNSKAP OG KULTUR

Etter at de nøye har poengtert at dette ikke er noen fylleklubb, forteller maltgutta dette om hvor de vil med whiskylaget sitt:

– Ideen kom da vi møttes på whiskyfestivalen i Tromsø i fjor, forteller Erlend Refsdal.

Der ble de første tankene om et maltwhiskylag i Hamar prøvesmakt. Og nå er laget en realitet.

– Vi ønsker å ha medlemsmøter med fokus på kunnskap, opplevelse og kultur.

Whiskylaget kommer til å ha medlemskvelder med gjester som kan snakke om whisky, men også tilby eksklusive prøvesmakinger av sjeldne dråper.

På det aller første møtet 14. april kommer Hamars eget whiskylag til å ha fokus på røykwhisky.

FOR ALLE

Whiskyentusiastene ønsker ikke å være en smal klubb for eksperter.

– Det som må være der, er en interesse og sans for whisky. Har man det og har lyst til å lære mer om temaet, så er man velkommen. Man trenger ikke å komme hit med store mengder kunnskap. Interesse er viktigst, sier Thomas Kolderup.

På sikt håper Norsk maltwhiskylag avdeling Hamar at de også kan arrangere studieturer til for eksempel Skottland.

– Å besøke destillerier og produsenter er veldig givende når man er interessert i whisky, så det har vi et ønske om å få til etter hvert, sier Erlend Refsdal.

Han håper også å kunne tilby smakinger fra eksklusive fat innad i laget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.