HAs meningsmåling for Ringsaker gir oppsiktsvekkende tall for Ap og ordførerkandidat Anita Ihle Steen:

• Ap oppnår 57,8 prosent. Det er hopp på sju prosentpoeng fra vår måling i september i fjor.• 67,3 prosent av de spurte vil ha Anita Ihle Steen som ordfører. Sterkeste motkandidat, Odd-Hermann Roel Børke (H), får 13,2 prosent.

IKKE DÅRLIGERE ORDFØRER

Odd-Herman Roel Børke er ikke overrasket over tallene. Han mener løpet ikke er kjørt og at Høyre ikke vil gi opp.

- Hva tenker du om at 41 prosent av Høyre-velgere vil ha Anita Ihle Steen som ordfører?

- Det har jeg ingen mening om. Folk får mene det de synes er riktig. Vi vil profilere oss som et seriøst alternativ. Det at hun trekker Høyre-velgere er et uttrykk for at de er fornøyd med den jobber som er gjort. Jeg er imidlertid overbevist om jeg ikke blir noen dårligere ordfører, svarer Børke.

TROR PÅ ENDRING

Kjell Pettersen (H) synes det er håpløst at Ap får så høy oppslutning.

- Hvis folket i Ringsaker vil ha det slik, er det lite vi kan gjøre med det, sier Pettersen.

Han konstaterer at Anita Ihle Steen er populær og flink, men at det fortsatt er tid til å snu oppslutningen.

Rune Øygarden er ikke glad for meningsmålingen.- Vi har en jobb å gjøre fram mot valget. For oss blir det avgjørende at vi klarer å være tydelige på vår politikk, sier Øygarden.

LYDHØR TIL ALLE

Anita Ihle Steen karakteriserer oppslutningen i meningsmålingen som hyggelig.

- Jeg har hele tida sagt at jeg vil være ordfører for alle. Jeg ønsker ikke å gjøre forskjell på noen. For min del prioriterer jeg alle når jeg blir invitert ut. Da prøver jeg å være lydhør i alle settinger. Kanskje får jeg igjen for det nå, sier hun.

Foruten støtte av 41,2 av Høyres velgere har hun 100 prosent støtte hos SVs, Ringsaklistas og Miljøpartiet de Grønnes velgere. I Sp er oppslutningen 72,5 prosent og i Venstre 71,8.

INGEN STRAFF FOR E-SKATT

Anita Ihle Steen gleder seg også stort over at Ap får hele 57,8 prosent oppslutning.

- Vi er inne i en god tid for Ringsaker. Det er blitt tatt en god del valg som det store flertallet vil ha. Jeg tror også vi tjener på at vi har en regjering som ikke er i takt med befolkningen, sier Anita Ihle Steen.

Opposisjonen har gjentatte ganger gitt uttrykk for at Ap har brutt sine valgløfter med å øke eiendomsskatten tre ganger siden forrige valg. Resultatet er at flere velger går til Ap.

- Jeg tror dette handler om den norske modellen, der folk bidrar og får igjen for det, sier Steen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.