– Jeg har alltid ønsket nye spisesteder i Hamar velkommen. Det gjør jeg fortsatt. Men det er ingen hemmelighet at det begynner å bli en overetablering på Hamar.

Det sier Hai Hang (40) til HA.

Med fem spisesteder i Hamar og Brumunddal er han distriktets største aktør i bransjen.

Men resultatene står ikke i stil med Hangs innsats.

Taper mest på CC STADION

HA har sett på regnskapene til de seks driftsselskapene som er registrert under morselskapet Hai Smaksopplevelser AS.

Alle seks, også morselskapet, fikk i fjor røde tall på en eller flere poster i regnskapet.

Størst er tapet i Hai Streetfood AS som driver fastfood i andre etasje og skikkelig restaurant i tredje etasje på CC Stadion.

Lyspunktene kom i Brumunddals-restauranten.

(Se alle tallene i undersaken).

Reduserer åpningstid

Hai Hang understreker overfor HA at han nå har tatt grep for å snu underskuddene.

Han utvidet sommerlukkingen av restaurant Valuta til ut september. Fra og med neste helg blir Valuta igjen kveldsåpen, men bare på fredager og lørdager:

– Vi tilpasser oss det folk i kulturhuset vil ha. Det er lunsjen vi satser på. Men vi vil også endre menyen slik at vi kan ha en meny som går hele dagen – til vi stenger klokken 18, sier Hai Hang til HA.

Bedre i år, men...

- Hvordan er utviklingen i år?

– Vi har hatt et bedre år så langt enn i fjor, og synes at et går greit nå. Men vi merker at det er nedgang i omsetningen på grunn av overetablering i Hamar. Flere restaurantstoler gir ingen automatikk i at det kommer flere gjester.

– Hva gjør du på CC Stadion; du kan ikke tape en million i året?

– Nei, så store pengebunker har jeg ikke. Vi er fortsatt i en prosess der vi ser på hva vi kan gjøre med restauranten. Jeg skulle ha ønsket flere gjester på begge spisestedene på CC Stadion, sier Hang.

– Jeg er tilpasningsdyktig

Mens et par av datterselskapene har negativ egenkapital så er morselskapet tilsynelatende solid med en egenkapitalandel på 56 prosent – det er vanligvis solid. Egenkapitalen er på 1,4 millioner.

– Jeg har drevet siden 2002 uten å ta ut ei krone i utbytte. Jeg har gode folk rundt meg. Jeg ser lyst på tingene. Jeg har vist at jeg er ekstremt tilpasningsdyktig.

– Hva tenker du om nok en stor restaurant, O’ Leary, i Hamar?

– Jeg tenker at jeg må gjøre noe med det jeg kan styre selv, sier han og gjentar:

– Jeg er tilpasningsdyktig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.