Funnet er gjort i forbindelse med vegarbeid langs riksveg 3, like ved Åsta på Rena.

- Det skal dreie seg om en flybombe fra 2. verdenskrig, sier Akre, som ikke kan gi noe mer informasjon akkurat nå, sa Akre like etter at politiet meldte om funnet, omtrent klokken 10.40 tirsdag.

Tirsdag kveld ble bomben sprengt, og riksveg 3 er nå åpnet igjen. Det har ikke oppstått skader i forbindelse med spregningen.

Brukt under bombingen av Rena

Det kan Wiggo Korsvik som er orlogskaptein og statsoffiser ved forsvarets operative hovedkvarter. Han leder denne operasjonen fra forsvarets side.

Korsvik forteller at det dreier seg om en tysk bombe som med all sannsynlighet ble brukt av tyskerne under sitt angrep mot den flyktende kongefamilien helt i starten av krigen.

- Vi vet ikke nøyaktig hvilken bombe det er, men vi tror det er snakk om en SC 50 med 21-25 kilo TNT i, sier Korsvik.

Ble kjørt på av gravemaskin

Han sier at gravemaskinføreren fra Statens Vegvesen som støtte på bomben, kan prise seg lykkelig.

- Heldigvis er den tysk for de tåler veldig mye juling, og den har også fått juling av gravemaskinen. Sånn kan være skummelt om den hadde truffet bomba på feil plass, sier Korsvik.

Han sier det fortsatt dukker opp bomber og ammunisjon fra krigstiden opp i Norge, og at han og teamet hans er på flere hundre oppdrag i året.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.