Demonstrantene mener Nammo AS produserer våpen som blir brukt mot sivile palestinere.

– Måtte feighet og uærlighet ikke lønne seg lenger. Stopp galskapen! sier Aksel Hagen, tidligere stortingsrepresentant for SV og aktivt medlem i Ship to Gaza Norge.

Avviser ikke

Selv om det finnes lovverk som forbyr direkte våpensalg til Israel, gjør Nammo salg gjennom det norskeide datterselskapet i USA, Nammo Talley, skriver aktivistene i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør Sissel Solum i Nammo AS utelukker ikke at våpen produsert hos deres datterselskap i USA blir solgt til Israel.

– Våre datterselskap i USA eksporterer våpen i henhold til amerikansk regelverk, sier Solum til NTB.

Nammo AS kjøpte opp fabrikken som nå heter Nammo Talley, i 2007. Panservernrakettene M72 har blitt produsert på fabrikken i tiår, opplyser kommunikasjonsdirektøren.

– Det er alltid to sider i en konflikt, og vi forstår selvfølgelig at det er reaksjoner, sier Solum.

Rolig aksjon

Politiet var på stedet da demonstrasjonen startet tirsdag 7.30.

– Vi har ikke noen andre opplysninger enn at det går rolig for seg, sier operasjonsleder Trond Skjøld i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser at om lag 15 aksjonister møtte opp.

Aksjonistene hadde ikke hentet inn tillatelse fra politiet til å demonstrere, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Nammo AS er et internasjonalt konsern med hovedkontor i Norge. De driver innen forsvars- og romfartsindustrien. Staten har en eierandel på 50 prosent, ifølge Nærings- og fiskeridepartementet.(©NTB)


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.