HA fortalte fredag om den utrolige historien fra Ottestad.

En mann fra Ottestad la ut motorsykkelen sin til salgs. En av interessentene tok kontakt med ham via SMS, presenterte seg som "Kim", og sa han var interessert i sykkelen.

De avtalte å møte hverandre og klokken 15.30 kom han til huset hvor motorsykkelen sto parkert.

Etter litt prat fikk "Kim" til slutt prøvekjørt sykkelen.

- Jeg er en godtroende person og tenkte ikke på å be om legitimasjon eller noe annet. Jeg hadde jo tekstet med ham på telefonen, sa motorsykkelselgeren til HA.

Men "Kim" kom aldri tilbake. I alle fall ikke i løpet av den tiden man kan forvente når man skal prøvekjøre en sykkel.

- Jeg sitter med en ekkel følelse. Jeg blir helt skjelven og nummen i kroppen av dette, sa han.

Snudde for å hente sykkelen

Men nå, i skrivende stund, er følelsen til selgeren så mye bedre.

For rundt klokken 20.30 fikk han melding fra politiet om at sykkelen hadde kommet til rette.

- Dette er helt utrolig. Sykkelen skal være like fin som den var. Jeg var på veg til hytta, men snudde og skal nå til politikammeret i Hamar for å hente sykkelen, sier mannen som ønsker å være anonym.

Han forteller om en enorm respons etter at HA la ut saken tidligere i dag.

Politiet fikk strøm av tips

Therese Bylterud, som er operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, forteller til HA at de har siktet en mann i 20-årene for tyveri og at han vil bli anmeldt for dette.

- Han er i avhør akkurat nå, sier hun.

I følge Bylterud pågrep de mannen etter et tips fra publikum.

- Politiet oppsøkte ham på en adresse. I nærheten av denne fant vi også sykkelen, uskadd, sier Bylterud som ikke vil si for mye om hva den siktede har forklart foreløpig.

- Men vi er svært takknemlige for alle tipsene vi har fått inn, sier hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.