Mandag var flere hundre elever fra de videregående skolene på Hedmarken samlet på Stortorget i Hamar for å møte lokale politikere fra de ulike partiene.

For 16- og 17-åringene, som skal stemme for aller første gang 14. september, er informasjonsbehovet stort. I løpet av de neste månedene må de ferske stemmegiverne bestemme seg for hvilket parti som står deres hjerter nærmest.

Politikerne i de ulike bodene var derfor lynraskt framme med å dele ut alt tenkelig reklamemateriell for å prøve å begeistre de potensielle støttespillerne.

Se videoen i toppen av saken for å se hva blant andre skoleelevene Frida Berg, Runa van Hoven, Odd Brian Stubmo Olsen og Kristian Nikolaysen mener om årets valg!

Vi slo også av en prat med 16-åringene Michael Juliussen og Espen Bekkevold. Hva mener de unge guttene er viktig før valget?

– Jeg er opp­tatt av god kul­tur mellom men­nes­ker. Sær­lig eld­re og yng­re må be­hand­les med mer re­spekt, og mange eld­re har dessverre dår­li­ge le­ve­kår. Jeg ønsker å stem­me, men har ikke be­stemt meg for hva. Ingen av par­ti­ene har ap­pel­lert til meg så langt, sier Juliussen ærlig.

Bekkevold svarer kjapt på spørsmål om hva som er viktig for ham:

– Det vik­tig­ste for meg er å stem­me på et par­ti som ikke vil ha ulv i Norge. Jeg har ikke fulgt så mye med på de lo­kal­po­li­tis­ke sa­ke­ne i Ha­mar, men for meg er det vik­tig at jern­ba­nen leg­ges vekk fra Koi­gen. Jeg skal stem­me, men har ikke be­stemt meg for hvilket par­ti ennå.

LES OGSÅ: I tirsdagens papirutgave kan du finne ut hvordan det gikk da HA arrangerte paneldebatt foran 700 elever på Hamar katedralskole!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.