- Hamar sentrum er dødt. Det finnes ikke lenger folk i sentrum og det er ikke mulig å drive butikk her lenger!

Det sier Siv Anita Bjørgan (47) til h-a.no.

Hun er eier og daglig leder av Hamar Blomster Design AS. Tirsdag begjærte hun oppbud. Onsdag morgen ble konkursen åpnet i skifteretten.

DAGEN ETTER NABOEN

Nyheten om konkursen kommer snaut 24 timer etter at h-a.no meldte at Kvisgaard legger ned klesbutikken på Kvartal 48 - rett overfor inngangen og nærmeste nabo til Blomster Design.

- Det er ikke tilfeldig. Vi har flytt på en del faste og større avtaler med virksomheter som Norsk Tipping og Jernbaneverket, sier Bjørgan.

Trodde på sentrum

Etter 30 års drift i sentrum, derav de 22 første årene i Strandgata, har Blomster Design blitt en liten institusjon i byen.

Bjørgan overtok butikken for halvannet år siden - etter at blomsterbutikken hun jobbet i på CC gikk konkurs.

- Jeg kjøpte butikken her i god tro, sier Bjørgan.

Hun anslår fjorårets omsetning til cirka 2,7 millioner kroner. Det er om lag på linje med snittet for de dem foregående årene.

UNDeRSKUDD i fjor

Hun anslår at underskuddet for fjoråret blir på minst 200.000 kroner. Året før var det en minus på cirka 20.000 kroner på både driften og resultat før skatt. De to foregående årene gikk driften med overskudd på 30.000 til 87.000 kroner.

- Hva gikk galt, Bjørgan?

- Alt her raste etter at CC Stadion åpnet. I tillegg har Ikea "ødelagt" mye for blomsterhandelen siden de tydeligvis kan selge en del varer til lavere utsalgspris enn det vi betaler for å få varene inn i butikken, sier Bjørgan.

Hun er langtidssykmeldt på grunn av sykt barn.

Butikken har i tillegg til eieren tre ansatte - derav en på heltid.

HÅPER PÅ RASKT SALG

I samråd og samarbeid med bobestyrer Lise Marken Aasterud (41) i Advokatfirmaet Mageli i Hamar holder butikken nå konkurs/opphørssalg med 50 prosent avslag på alle varer.

- Vi selger ut for å skaffe penger til boet. Vi håper helst at noen vil melde seg interessert i overta butikken mens den ennå er åpen. Huseieren har sagt seg villig til å være "grei", sier Aasterud, og legger til:

- Det som skjer i Hamar sentrum er trist.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.