Togpassasjerer i Stange har fått et nytt serveringstilbud. Bente Fallbakken Engeli og ektemannen Ivar Engeli står bak Stasjon Kafé og Galleri i Jernbanegata.

Møblene i den nye kafeen er av den nostalgiske stilen. Ordfører Nils A. Røhne trakk i sin åpningstale linjene tilbake til sin egen barndom da kafeen Børsen på Tingvold eksisterte.

– Hver gang jeg var med far på kafeen, maste jeg om å få napoleons kake som var det gjeveste jeg visste. I dag er jeg virkelig imponert over hva driveren av lokalene i jernbanegata får til. Det er flott med mer liv i sentrum i Stange. Takk for at dere satser, sa ordfører Nils A. Røhne.

Enkle lunsjretter, salatbar og kaker kommer blant annet til å stå på menyen, ifølge Ivar Engeli.

Toy Rek

Gründer Bente Fallbakken Engeli (48) åpnet i oktober i fjor galleributikken i Jernbanegata. I tillegg startet hun Lek og Hjem, som er basert på selskapet hun og mannen driver. Toy Rek selger leker og utstyr til barnehager og har et lager på 700 kvadratmeter på Høgmyr samt avdelingskontor i Sarpsborg og Lillehammer. 25 selgere og fem administrative tilsatte, bidro i forrige år til at omsetningen ble 14 millioner kroner.

Nå har Fallbakken Engeli overtatt det tomme butikklokalet til Match på Jernbanetorget og flyttet Lek og Hjem hit. I galleridelen er det nå blitt en trivelig stasjonskafé.

– Mottoet vårt er at folk skal senke skuldrene, få en god opplevelse og få påfyll, sier Ivar Engeli og smiler.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00