OSLO: I dag åpner 800GJELD – økonomirådstelefonen i Nav.

– Økt arbeidsledighet og reduserte inntekter i kjølvannet av finanskrisen kan føre til at flere får betalingsproblemer. Det er viktig å nå fram med økonomisk rådgivning på et tidlig tidspunkt, sier direktør Anne Lieungh for levekår og sosiale tjenester i Arbeids- og velferdsdirektoratet.

800GJELD er det samme som 80045353, det vil si at tastaturbokstavene G – J – E – L – D samsvarer med tallene 45353 på telefonen.

Økonomirådstelefonen er et lavterskeltilbud: Telefonen skal gi hjelp til selvhjelp, og rådgiverne som bemanner den skal ikke drive saksbehandling.

Lieungh oppfordrer alle som har, eller står i fare for å få, økonomiske problemer til å ringe telefonen.

– Å ringe til 800GJELD er gratis fra fasttelefon. Bruker du mobiltelefon eller kontantkort vil rådgiverne på telefonen tilby å ringe tilbake til deg, sier Lieungh. (©NTB)

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.