Det er uansett et nådeløst portrett, slik han tegner oss som fiksere og triksere og som gjør som det passer – og til og med ser muligheter i andres ulykke.

Petter Primus har prøvd det meste for å berge hotellet; med snøscootersafari, med sportsbar og alt annet mulig rart. Ikke har han landet noe av det. Og nå har han fått vite at han kan motta 100.000 kroner i året for hver av de femti asylsøkerne han henter på jernbanestasjonen.

Perfekt timing

Selvsagt har han ikke orden på noe som helst, og tenker at disse «svartingene» kan fikse rommene sine og til og med pusse opp hotellet.

Timingen er nær perfekt for å presentere filmen, i denne tiden så mange trenger hjelp – og vi her i Norge har alt og mer til – men er opptatt av å krangle om antall – og er engstelige for at vår egen behagelige tilværelse skal trues.

Skrevet for Anders

Hovedrollen har Langlo Denstad skrevet for Anders Baasmo Christiansen, og det er lett å se hvorfor. Han som spiller Petter Primus må virkelig tro at han er, både i den fæle rasisten som ønsker velkommen – og i den mer følsomme personen som etter hvert ser menneskene han har ansvar for.

Manusforfatter og regissør Rune Langlo Denstad og skuespillerne overbeviser, men overbeviser de oss om at vi egentlig er gode på bunn, også vi nordmenn? Morsomt er det, men mest av alt smertefullt og alvorlig.

Lufta går bittelitt ut av ballongen på slutten.

Fakta

Welcome to Norway

Regi: Rune Denstad Langlo

Medvirkende: Anders Baasmo Christiansen, Henriette Steenstrup, Olivier Mukuta, Nini Bakke Kristiansen, Elisar Sayegh, Henrik Rafaelsen

Sjanger: Drama/komedie

Nasjonalitet: Norsk

Spilletid: 1 time, 30 min

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.