– Vi ønsker å bidra til at russetida ikke blir ødelagt, sier Arne Skybak på Elverum trafikkstasjon.

Mange russ har tilbragt store deler av fritiden sin i garasjer eller låver de siste månedene for å gjøre sitt drømmekjøretøy klart for russetida. Skybak håper alle husker å få russebilen eller – bussen godkjent før russetida.

Trafikksikkerhet viktigst

– Jeg er imponert over hvor kreative ungdommene er når det gjeler dekorering av russebilene og russebussene, men det hender kreativiteten tar litt overhånd og at trafikksikkerheten kommer i annen rekke. Det kan i verste fall føre til at man skader seg selv eller andre mens man er ute og «ruller», sier Arne Skybak.

Statens vegvesen arrangerer kontroller for russen for å sjekke at kjøretøyene deres er trafikksikre og bygd i henhold til regelverket. Og i motsetning til mye annet i russetida er dette tilbudet gratis.

Tilbudet om gratiskontroll på trafikkstasjonen på Husum har vært en suksess tidligere år. Skybak oppfordrer russen til å melde seg på i år også.

- Vi har drop-in kontroller på Husum den 7., 14., 21.,25. og 28. april. Alle dager er vi på plass mellom klokka 14 og 21, sier Skybak.

Russeoblat

Statens vegvesen viderefører ordningen med russeoblat. Oblaten gis til russebiler og –busser som har blitt godkjent etter kontroll på trafikkstasjonen. Den festes i frontruten og synliggjør at kjøretøyet har det tekniske i orden. Russebiler med oblat bruker kortere tid i kontroller langs veg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.