• På rockefot: Magne Mathiassen fra Hamar er lidenskapelig Ole Ivars-fan og slo til på en gammel vinylplate av favorittbandet.
  • Takserer: Åsmund Svendsen fra Moss har holdt på med antikk i 40 år. Mange syntes det var moro å vite litt mer om den gamle gjenstanden de har.

Selger Robert Leulier fra Biristrand skrudde på sin franske sjarm. Leulier utvandret fra Paris for 40 år siden. Fransk sjarm eller ikke, den bet ikke på de to kusinene.

Den dyre lekebilen var bare én av en mengde gamle lekebiler som Leulier hadde med seg til helgens samlermesse i Løtenhallen.

– Jeg har med meg biler av merket Dinky Toys. Dette er kvalitetsbiler fra 1940-årene som en god del i Norge samler på, forteller Leulier.

Onkel toms hytte

Den nevnte lekebilen til hele 4.000 kroner var av typen Berliet med en transformatorstasjon på lasteplanet. Skikkelig snadder for den rette kjøperen, men det var ikke var kusinene Erna Rusten fra Løten og Ellen Ottem fra Osen.

Men de fant mye annet.

– Ja, det har da blitt litt, sier Ottem, som viser fram en gammel utgave av romanen «Onkel Toms hytte» fra 1895. Erna Rusten på sin side har funnet et artig LSK-krus.

– Det blir en fin gave, sier Rusten.

De to reiser sammen på mange samlermesser, og messen i Løtenhallen fikk absolutt godkjent, for stort mangfold og gode priser.

25 utstillere

Arrangøren Kanalbruket hadde samlet cirka 25 utstillere til helgens samlermesse.

– Denne messen har virkelig satt seg. Vi legger vekt på å ha utstillere med et variert og stort utvalg, sier Wenche Hellum hos Kanalbruket.

Stort utvalg av gamle vinylplater satte i hvert fall Magne Mathiassen fra Hamar stor pris på, og der i gården kommer danseband høyest på prioriteringslista.

– Ja, jeg har vokst opp med Ole Ivars, sier Mathiassen, som har «fusket» litt i faget selv også, som trommespiller i bandet Spacemen på 1970-tallet.

På samlermessa ble det med en skikkelig godbit fra Ole Ivars med hjem.

Mens det nok var den eldre garde som dominerte grunnen på messa, hadde også Aase Marie Halvorsen fra tatt turen. I posen hadde hun et stettfat, en krystallvase og en gammel kakeboks, blant annet.

– Jeg innreder en ny leilighet, og liker ting med særpreg. IKEA blir så standard, sier Halvorsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00