Mannen i 50-årene som druknet er Tore Øverengen fra Mesnalia. Han ble meldt savnet søndag formiddag. 

Øverengen var ute på skøytetur på Sør-Mesna lørdag, da han gikk gjennom isen. Øverengen arbeidet til daglig ved Montebellosenteret i Mesnali, der det ble flagget på halv stang mandag.

Lensmann Terje Krogstad ved Ringsaker lensmannskontor opplyser til gd.no at den omkomne hadde med seg sikringsutstyr da han la ut på tur lørdag.

- På tross av at han hadde med pigger som hjelpeutstyr for å komme seg opp av vannet ved et uhell, gikk det galt, sier Krogstad.

- Det ble satt i gang søk etter at mannen ble meldt savnet. Brannvesenet fant mannen omtrent en kilometer fra der bilen hans sto parkert, sier operasjonsleder Dyre Antonsen. 

Antonsen oppfordrer folk til å være forsiktige på isen. 

- Det er tidlig på sesongen, og det er tynn is rundt omkring. Det er grunn til å være forsiktig, sier Han. 

Advarer

Også i Oslo advares det mot å gå på skøyter på islagte vann.

Oslo brann- og redningsetat fraråder publikum å gå på skøyter på steder utenom kommunens isbaner, ifølge NTB.

Anbefalingen fra brannvesenet kommer etter at det har kommet inn meldinger om at noen går på skøyter på Bogstadvannet søndag morgen.

Etter en uke med litt kuldegrader er ikke isen å anse som trygg, skriver etaten på Twitter. De henviser til de kommunale isbanene for mer sikre forhold.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.