Det er gjennomført fylkesvise konkurranser hvor det kåres fylkesvinnere i disse dager. Det kåres en nasjonal vinner blant fylkesvinnerne i november, desember.

Hensikten med konkurransen er å øke bevisstheten om maten og måltidenes betydning for eldre. Måltidet skal bidra til helse og trivsel på sykehjem, som igjen vil forebygge underernæring hos eldre. 

Alle sykehjem i Hedmark ble invitert til å delta og ni sykehjem meldte seg på. Alle deltakerne har fått besøk av representanter fra juryen og det var Løten Helsetun som trakk det lengste strået. 

- Løten Helsetun viser en høy bevissthet om ernæring, trivsel og helse. De har et suverent kjøkken med høy kompetanse og dedikerte ansatte. Sykefraværet er lavt, som er en indikasjon på god trivsel. Det er et veldig godt samarbeid mellom avdeling og kjøkken for å gi beboerne akkurat den maten de trenger og har lyst på, sier juryleder Anne Kathrine Fossum.

- Det er lagt til rette for at beboerne skal føle seg hjemme. Måltidet inntas i en hjemmekoselig atmosfære med tente lys på bordet og der ansatte og beboere benker seg rundt bordet og roen inntar huset. Sykehjemmet praktiserer en seksukers meny med store innslag av tradisjonskost. De de presterer på Løten Helsetun er hjertevarmt og ekte. De gir beboerne "gylne måltidsøyeblikk", fortsetter hun.  

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00