-  Vår tanke fra Løten er basert på kunnskap, erfaring og hva representantene har tilført Hedmark Arbeiderparti, sier leder i Løten Ap Andres Lopez. 

Onsdag kveld offentliggjorde de hvilke ti kandidater de har foreslått som representanter for Hedmark Ap i stortingsvalget i 2017. Per Gunnar Sveen fra Elverum er satt på førsteplass, Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth er på andreplass, mens Nils Kristen Sandtrøen fra Tynset er på tredjeplass. 

- De har konkrete politiske saker de står for, og har bevist hva de kan gjennom sine verv, sier Lopez.

- Ikke preget av trynefaktor

Anette Trettebergstuen fra Hamar, som er stortingsrepresentant for Hedmark Ap i dag, er plassert helt nede på en åttendeplass.

- Det er ikke et forsøk på å få henne ut av Stortinget. Dette er vårt forslag til nominasjonen, men hele Hedmark skal være representert her, sier Lopez.

Men skulle Hedmark Arbeiderparti følge listen til lokallaget i Løten, er det det som vil skje. Det er umulig at Hedmark Ap får åtte kandidater på Stortinget etter neste valg, ettersom Hedmark kun har sju representanter. I dag har Hedmark Ap tre representanter på Stortinget.  

Han poengterer at han synes Trettebergstuen er flink.

- Jeg synes Anette er flink og synlig. Hun står sterkt på sakene sine, og spesielt likestilling, sier han.

Lopez forteller at listen ikke er preget av navn.

- Vår liste er ikke preget av personer, navn eller trynefaktor, men historikk og erfaring, sier Lopez.

- Naturlig med de fem første

- Men Trettebergstuen har vel opparbeidet seg en del erfaring gjennom sin tid på Stortinget?

- Hun er i gruppen med erfaring, og det er positivt. Ser man på listen vår, mener vi det er naturlig med de vi har på de fem første plassene. Det er folk med kunnskap og erfaring på de første plassene, og unge folk med potensiale, sier Lopez.

HA har vært i kontakt med Anette Trettebergstuen, som både Hamar, Stange, Ringsaker og Elverum har plassert øverst på sine lister.

Trettebergstuen sier at hun ikke har noen kommentarer til lista Løten Ap har utarbeidet.

HA har også snakket med Bente Elin Lilleøkseth. Hun forteller at hun synes det er veldig hyggelig at moderpartiet har satt henne så høyt på sin liste. Hun har ikke hatt noe å gjøre med listen, og vil ikke kommentere plasseringen av Trettebergstuen. 

Her er listen til Løten Ap: 

1- Per Gunnar Sveen (Elverum)

2-. Bente Elin Lilleøkseth (Løten)

3-. Nils Kristen Sandtrøen (Tynset)

4-. Tone Sønsterud. (Kongsvinger)

5-. Jon Magne Pedersen Tangen (Løten)

6-. Geir Roger Borgedal (Ringsaker)

7-. Trine Lise Stårvik (Stange)

8-. Anette Trettebergstuen (Hamar)

9-. Nils Røhne (Stange)

10-. Lasse Juliussen (Nord Odal)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.