• STORBRANN: Et grisefjøs brenner på en gård på Duenghøgda på Nes.
  KART: GOOGLE MAPS.
 • I FULL FYR: Grisefjøset stod i full fyr da bonden våknet. 400 griser brant inne.
  FOTO: JAN TRYGVE NYGÅRED.
 • HELT NEDBRENT: Grisefjøset er nå helt nedbrent etter den eksplosive og dramatiske brannen.
  FOTO: JOHN ARNE HOLMLUND.
 • RUINER: Grisefjøset er lagt i ruiner etter brannen i morges.
  FOTO: JOHN ARNE HOLMLUND.

400 griser brant inne da det begynte å brenne i et grisefjøs på Ousdal nedre, like ved Hvams Brenneri på Duengerhøgda på Nes litt før klokka 07.00 i morges.

Brannen spredde seg til et nytt grisefjøs i tilknytning til hovedfjøset. Dette var tomt for dyr. Bygningene er nå brent helt ned.

Bonden, Vidar Fladmark, våknet da brannalarmen gikk. Da han kom seg ut sto grisefjøset i full fyr. Det var da ikke mulig å få noen av de 400 grisene ut av fjøset. Fjøset brenner ned med alle dyrene inne.

- Ja, jeg våknet av at brannalarmen gikk. Jeg løp ut og så at det var full fyr i grisefjøset. Jeg tenkte jeg måtte prøve å redde grisene, men det brant allerede så kraftig at jeg var sjanseløs på å klare det. Jeg klarte å redde to traktorer, men den ene var det med nød jeg klarte å ta i, forteller Vidar Fladmark der han står ute på jordet og betrakter ruinene etter den dramatiske brannen i morges.

Vidar Fladmark eier gården Nedre Oustdal sammen med kona Anne-Kahtrine Fossum, som er assisterende fylkesmann i Hedmark. Hun informarte fylkesmann Sigbjørn Johnsen om brannen i morges. Han hadde da allerede fått med seg den dramatiske brannen, forteller Fossum til h-a.no.  

– Grisefjøset er helt overtent, og brannmannskapene klarte ikke å gjøre noe mer med det. De må derfor konsentrere seg om å hindre at brannen sprer seg til andre bygninger på gården, sier operasjonsleder Jan Egil Gilberg ved Hedmark politidistrikt.

Brannvesenets operasjonsleder forteller til h-a.no at de ble varslet om brannen klokka 06.40.

- Vi rykket da ut med brannmannskaper fra Nes, Moelv, Brumunddal og Hamar. Da vi kom fram stod grisefjøset i full fyr allerede, og vi måtte konsentrere innsatsen om å berge bygningen rundt fjøset, forteller operasjonslederen til h-a.no. 

 

Vi oppdaterer!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.