En av hovedpersonene på onsdagens årsmøte i Hamar Ap, var selv ikke til stede, men innlagt på sykehus. Leiv Myrvang, som var innstilt av valgkomiteen til å fortsette vervet som 2. nestleder, endte opp med å bli vraket av sine egne etter et benkeforslag på Yngve Haugstveit. Før avstemmingen ble han angrepet fra flere hold, uten mulighet for å forsvare seg.

Kjellaug Jota gikk på talerstolen og fortalte om hvor mye fravær Myrvang hadde hatt på møter, mens Thomas Langeland Jørgensen gikk på talerstolen med et ultimatum om å fjerne Myrvang. Han kunne ikke ha en nestleder han ikke stolte på, var meldingen fra Jørgensen.

Tar til motmæle

Dette hadde bakgrunn i at Myrvang før årsmøtet gikk ut i HA og fortalte at han ønsket seg en annen leder enn Jørgensen, uten å ha informert Jørgensen på forhånd.

Fra sykesenga, tar nå Myrvang bladet fra munnen.

– Jeg synes jeg fikk en urimelig behandling fra Kjellaug. Jeg har hatt lovlig frafall blant annet på grunn av sykdom i familien. Jeg har ikke akkurat sittet hjemme og sett på såpeopera. Under årsmøtet var jeg innlagt på sykehus med øyeinfeksjon og ligger fortsatt der. Når det gjelder Thomas Langeland Jørgensen forslår jeg at han slutter med å ta seg selv så høytidelig. Jeg leser i avisa at han er lei seg for at folk har gått bak ryggen hans, men det er ikke slik at man har informasjonsplikt til ham. Det er ikke sånn det fungerer i politikken, sier Myrvang.

Kritisk til mange

Han understreker at han ikke tilhører noen fraksjon i partiet og at han ikke har noe imot Jørgensen personlig, men at det er måten partiet har blitt styrt på han er kritisk til.

Han er like kritisk til Yngve Haugstveit som trakk sitt kandidatur, og som han mener drev et solospill.

– Dette manifestet han skrev var jo noe alle kunne stille seg bak. Det var ikke akkurat et stort politisk verk

Myrvang er klar på at Ap nå er et splittet parti, og at Langeland Jørgensen får en stor utfordring med å samle partiet.

– Bråket har på ingen måte gitt seg, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.