Kristoffer Glestad sov med ulver, ble angrepet av både elg og bjørn og jaktet sin egen mat. Før jul kom veldringen hjem igjen, etter 160 dager alene i Canadas villmark.

– Det er en realisering av guttedrømmen. I et halvt år var jeg i villmarka, langt unna nærmeste sivilisasjon, sa Glestad til HA rett før jul. 

Les om Glestads spennende eventyr her.  

Nå er den uredde 26-åringen nominert til utmerkelsen "Årets Villmarking". I fjor var det Villmarksbarna som stakk av med den gjeve prisen. Publikum kan selv være med på å bestemme hvem som vinner prisen i 2016. Til sammen ni kandidater er plukket ut til semifinalen i kåringen av «Årets Villmarking». Det er ut denne uken det er mulig å stemme. 

- Ideen er at publikum skal få muligheten til å stemme frem tre kandidater som går til en finale. Den endelige vinneren kåres av en jury og presenteres under Camp Villmark i Lillestrøm 31. mars, forteller Daniel Alexander Holm som er prosjektleder for messen og med i juryen. 

I tillegg til Glestad er friluftslivforfatteren Randulf Valle, jegertvillingene Thybo-Hansen, eventyrjenta Tonje Helene Blomseth, Himmeljegerne fra Asker, fjellbestigeren Randi Skaug, forskerne Yngve Kristoffersen/Audun Tholfsen, nærtur-entusiasten Marius Nergård Pettersen og hundekjørerstjernen Sigrid Ekran nominert. 

Slik omtales eventyreren fra Veldre:

"Kristoffer Glestad har vært ute en vinternatt tidligere. Men hans siste ekspedisjon kommer han sent til å glemme. I de dype Canadiske villmarken bodde han 160 dager helt alene. Kun omgitt av ulver, bjørner og urørt villmark så langt øyet kunne se. Han bygde sin egen lille koie, fisket og jaktet for å overleve. Han opplevde oppturer, nedturer og slue rever som forsynte seg av matlagrene hans. Glestad har også blitt angrepet av både elg og bjørn. Begge dyrene måtte bøte med livet i selvforsvar. I løpet av turen gikk han ned 18 kilo, men han var fast bestemt på å fullføre den harde villmarks-drømmen."

Tidligere vinnere:

2015: Villmarksbarna

2014: Arne Nævra og hans partner Torgeir Lande

2013: Maria Grøntjernet

2012: Olav Thon

2011: Kristoffer Clausen

2010: Cecilie Skog

2009: Børge Ousland

2008: Lars Monsen


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00