Blant 248 bidrag fra skoler over hele landet, nådde ett av de fire bidragene fra Hedemarken Friskole opp som en av seks finalister. Piano, kubjelle, trommesett, triangler og sangere ble en miks med suksess for femteklassingene.

– Er ganske stolte

– Det er ganske usannsynlig å bli en av de seks beste når så mange er med, så vi er ganske stolte, gliser Jakob Tørring, Sigrid Ek og Kristi Nyen, som også har gjort skolen stolt.

– Vi er kjempestolte over at dere har laget musikk selv, over å ha hatt med fire flotte bidrag i konkurransen og så er det selvsagt veldig moro at en av gruppene kom helt til finalen, smilte rektor Hilde Sætrang til femte- og sjetteklassingene som var samlet i musikkrommet for en liten konsert i går.

De feiret seg selv – og det har de all grunn til. I følgende rosende ordelag plukket juryen ut «The Spy» som en av bare seks finalister:

Skryt fra kompetent jury

«Veldig fin låt som verkar godt gjennomarbeida, med ferdig struktur og form: intro, vers, refreng, outro. Kult med «krullar» og ornamentering i melodien, her er det flinke songarar! Likar at intro og outro er like og skiljer seg ut frå resten av låten, dette skapar kontrast, fin flyt og heilskapleg uttrykk. Veldig bra grunnkomp der instrumenta utfyller kvarandre og skapar fleire lag. Fengande oppbygging mot andre refreng, veldig kult å bruka kubjelle her!», skriver juryen, bestående av komponister, pedagoger og fagpersoner fra Norges musikkhøgskole, NOPA, Norsk Komponistforening, Den Norske Opera & Ballett, Kringkastingsorkestret og Samarbeidsforum for estetiske fag.

– Det er jo helt sjukt med sånne tilbakemeldinger og en sånn plassering, synes Jakob.

Fikk spille med «Kork»

Flere av elevene i gruppa driver med musikk også på fritiden.

– Det beste var at vi kunne gjøre dette som klasse, og samarbeidet vi hadde. Slik fikk vi se og høre klassekameratenes talenter, er de tre enige om.

Totalt sju timer, 40 minutter og 46 sekunder ny musikk ble skapt av de 248 gruppene som deltok. 1.761 elever var involvert. Helt til topps stakk Bergen Montessoriskole, som fikk i premie å spille med Kringkastingsorkestret (Kork) i NRKs direktesendte prisvinnerkonsert på nett sist fredag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00