KIWI Næroset har i rundt 150 år vært en møteplass for lokalbefolkningen på Næroset og et fast og kjært stoppested for hytteturister på vei til Sjusjøen.

Torsdag klokka ti åpnet butikken dørene i et helt nytt lokale.

- Dette er en merkedag for Næroset. Butikken har vært et anker i bygda i 150 år, og jeg er sikker på at den vil være det i minst 150 år til, stråler Anita Ihle Steen, som klippet snora for nybygget.

- Her driver de butikk med både hode og hjerte. De vil selvfølgelig tjene penger, men de vil være noe mer enn bare en butikk. Det er nok ikke mange KIWI-butikker som har både peis og piano, sier ordføreren og kikker innover i lokalet.

Ikke bare butikk

KIWI Næroset er nemlig ingen hvilken som helst KIWI-butikk. Dagligvareforretningen er utstyrt med nettopp peis og piano samt en gammeldags krambu og sittegrupper med aldrende, men delikate stoler og bord.

Her skal ikke kundene sluses igjennom en typisk lavprisbutikk; her skal de kunne sette seg ned og prate med ansatte, venner og bekjente.

- Kundene våre må ikke stresse med å komme seg videre, bekrefter kremmer Aksel Harby og fortsetter:

- Vi har prøvd å legge sjela i dette. Vi vil fange blikket til folk, og vi vil at folk skal trives i butikken. Vi har brukt lokale håndverkere og kortreiste materialer, og vi har prøvd å lage et tradisjonelt og lavt butikkbygg i treverk som sklir inn i bygda. 

Fornøyde kunder

Kundene som følger etter Ihle Steen og Harby inn i forretningen, er synlig fornøyde med det nye bygget. De gratulerer både Harby, Harbys familiemedlemmer, butikkens ansatte og hverandre med bygdas nye matbutikk.

- Det er nydelig her. Det er mye større enn før, og jeg synes det har blitt en veldig fin butikk, sier Maja Irion, som har slått seg ned i kaféavdelinga med sønnen David og et knippe vaffelhjerter.

- Det er fint at noen prøver å gjøre det koselig, og det er hyggelig at de har tatt gamle møbler i bruk. Jeg ville nok ha handlet her uansett, men nå kommer jeg til å trives enda bedre på butikken, smiler hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00