Nylig varslet Knut Storberget fra Elverum at han ikke tar gjenvalg til stortingsvalget i 2017.

Storberget har vært nominert på førsteplass ved de siste nominasjonene.

Posisjoneringen om plassene på stortingslista er i full gang.

Navn som allerede er spilt inn er Nils Kristen Sandtrøen fra Tynset, fylkesråd Thomas Breen og i dagens Østlendingen signaliserer også fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen fra Elverum at han ønsker en stortingsplass.

– Naturlig opprykk

Anette Trettebergstuen fra Hamar er inne i sin tredje stortingsperiode.

Leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Ap sier at de ser det som naturlig at Trettebergstuen nå rykker opp til førsteplassen på lista.

– Hun er den eneste statsrådskandidaten fra Hedmark, og har lang fartstid. Hun har bemerket seg på den nasjonale arenaen både innen arbeidslivspolitikk, mangfold og andre politikkområder, sier Jørgensen.

Han er fornøyd med den innsatsen hun har gjort for Hedmark. Trettebergstuen sitter nå i Stortingets familie- og kulturkomité.

Flere navn

Nominasjonen i Hedmark Arbeiderparti avgjøres på nominasjonsmøtet i november.

Arbeiderlagene i Hamar har nå frist til i august med å spille inn nye kandidater fra Hamar.

– Det kan komme ett eller to navn til fra Hamar, sier Jørgensen.

Han har selv vært med i diskusjonen om stortingsnominasjon tidligere, men ser ikke det som veldig aktuelt denne gangen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.