• Einar Busterud. Foto: Eli J. Haugen.
  • Linn Byberg er primus motor for loppemarkedet. FOTO: Stian F. Steinsvik

Loppermarkedet til Linn Byberg tar helt av.

Sist søndag var det satt opp over 300 boder langs Strandgata, noe som var en dobling sammenlignet med forrige arrangement.

Det snakkes om at nærmere 10.00 mennesker befant seg i Strandgata, at det minnet om en sydlandsk stemning og det kom folk helt fra Oslo for å være med på moroa. 

Vil fjerne trafikken

Nå ønsker ordfører i Hamar, Einar Busterud å utvide festen.

"Sydlandsk stemning i Strandgata på Hamar. Tusenvis på bruktmarked i vårsola. 
Fantastisk! Og neste gang stenger vi gata for biltrafikk", skrev Busterud på sin Facebook-konto.

Til h-a.no forteller Busterud at det vil være uproblematisk å stenge Strandgata for biltrafikk da de bare kan kjøre via åttemetersplanet.

Det kan imidlertid ikke bussen, og det er her utfordringen ligger.

Hedmark trafikk som festbrems

Cathrine Glomsvoll, som er markeds- og informasjonssjef i Hedmark Trafikk, sier til h-a.no at de ikke ønsker å omdirigere bussene sine til Grønnergata noen timer fem søndager i året.

- Vi har vurdert dette, men har kommet fram til at det er en veldig dårlig løsning for oss. Problemet vårt er at vi får en stor utfordring med å informere kundene våre om at vi skifter rute på disse dagene, men vi er veldig positive til arrangementet og veldig åpne for å stenge vegen for biltrafikk, sier Glomsvoll.

Det er imidlertid ikke Hedmark Trafikk som bestemmer dette, men vegeieren som i dette tilfellet er Statens vegvesen.

Til tross for meldingen fra Hedmark Trafikk, er Einar Busterud optimistisk om at neste loppemarked 5. juni skal foregå uten trafikk verken fra biler eller busser.

- Det ligger en utfordring i bussen, men vi er i dialog og håper å finne en løsning på dette. Det er langt mer kompliserte utfordringer enn dette man har funnet en løsning på, sier han.

Linn Byberg er superfornøyd

Han sier det kunne vært en alternativ å kun ha bilfritt og at bussene kunne loses gjennom når de kom, men dette ville samtidig ødelagt ideen som går på at loppemarkedet skal bli en gatefest med boder og kulturarrangementer i selve Strandgata. 

Linn Byberg er primus motor for loppemarked. Hun forteller til h-a.no at hun tidligere har søkt om å få stengt Strandgata, men at hun da fikk nei fra Hedmark trafikk med begrunnelse om bussene.

- Det hadde vært utrolig kult om vi fikk til dette og også kult at ordføreren nå er med på laget. Jeg heier på ham i denne saken, sier Byberg.

Uansett utfall er loppemarkedet hennes en ubetinget suksess som hun er uhyre stolt over.

- Nå sist var det over 300 boder og en dobling fra forrige gang. Nå var det en skikkelig fest. Jeg er så stolt over Hamar og det vi skaper sammen. Vi hadde konserter og DJ-anlegg.

- Det øker for hver gang. Går det noen grense?

- Det kan du si. Vi har fortsatt flere plasser i parken. Det skaper jo litt forventningspress dette her, sier hun.

- Hva er det beste med loppemarkedet?

- At folk samles og at det er så god stemning. At man koser seg. Det er det som er min motivasjon. I tillegg er gjenbruk veldig bra.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.