Parfyme og kosmetikk har de siste årene til stadighet forsvunnet fra norske kjøpesentre. Profesjonelle kriminelle har tatt seg inn gjennom tak og gjemt seg i forretninger til etter stengetid, det finnes en rekke eksempler på flere varianter av «kjøpesenterbrekk».

Natt til tirsdag var det Kicks på CC Stadion i Hamar som ble tømt for et sted mellom 15 og 20 sekker med tyvegods. Det dreier seg om varer for store verdier, trolig i flere hundre tusen kroners-klassen.

MÅLRETTET

Selv om tyvene også har vært på Nille, er det politiets teori at det var parfymereolene på Kicks som var målet for tyveriet.

Det er der verdiene er forsvunnet fra, fra Nille skal det bare være borte mindre verdier.

Politiet er rimelig sikre på at de har å gjøre med organiserte og erfarne vinningskriminelle som har vært ute en dag eller to før.

INGEN ALARM

Det ble ikke utløst noen alarm mens tyvene tømte Kicks, Det er et sentralt poeng for etterforskerne. Hvorfor ikke alarmen ble utløst er en av flere ting politiet nå etterforsker. Om dette skyldes en teknisk svikt, eller profesjonelle innbruddstyver som på en eller annen måte har unngått alarmen.

VIDEO

En eller flere gjerningsmenn er fanget på CCs overvåkingskameraer.

Bilder fra overvåkingskameraer viser at gjerningsmennene bar ut 15 til 20 store plastsekker med tyvegods. De benyttet en større stasjonsvogn eller varebil.

Politiet opplyste til HA på stedet tirsdag formiddag at bilen som ble brukt er en blå VW Sharan eller Ford Galaxy, alternativt Seat Alhambra.

Disse tre er identiske kjøretøy men med forskjellig logo i grillen. Politiet sier den muligens var utenlandskregistrert med sotete sideruter bak.

SAMMENLIGNER

Politiet sammenligner nå etter det HA forstår innbruddet på CC natt til tirsdag med andre lignende saker fra hele Norge de siste månedene.

Senterleder Nina Utkilen sier dette til HA:

– Dette er ikke noe kjekt i det hele tatt. Heldigvis skjedde det ikke mens det var folk til stede. Nå overlater vi til politiet til å finne ut hva som har skjedd.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.