Vangsåsen
Bobestyreren håper å få nye eiere/drivere til institusjonen for rusavhengige allerede denne uken:
-For å unngå driftsavbrudd bør det komme et bud en av de nærmeste dagene!
Det sier bobestyrer Hans Bogsti (37) ved Advokatfirmaet Johnsrud, Skjærstad & Co. i Hamar. Flere av dagens eiere skal være interessert i å drive videre.

13 millioner i gjeld

Bobestyreren sier til HA at selskapet Vangseter AS har om lag 13 millioner kroner i gjeld. Verdibanken i Oslo har ifølge Bogsti pant i den gule eiendommen et par kilometer nedenfor langrennsarenaen på Gåsbu i Hamar.
Bogsti sier til HA at institusjonen hadde en håndfull klienter da eierne gikk til skiftretten. Eierne tilbød, ifølge Bogsti, selv å dekke drift gjennom påskeuken.
Vangseter hadde om lag 14 ansatte, derav flere på deltid.

Flere år med overskudd

Regnskapene viser at Vangseter AS hadde pene driftsresultat både i 2010 og 2009.
I 2010 var det driftsinntekter på 14,8 millioner kroner og driftsresultat på 1,5 millioner kroner. Det er en margin på 10 prosent og mer enn de fleste selskap klarer. Året før var inntektene en million krone høyere og driftsmarginen på sterke 13 prosent.
Resultat før skatt var vesentlig svakere. Det speiler at selskapet slet med gammel gjeld.
Selv om gjelden ble redusert med en million kroner i året i 2010 og 2009 fant eierne det nødvendig å begjære oppbud.

Lokalt Landemerke

Ifølge Brønnøysund-registrene var Vangseter AS eid av daglig leder Thor Jarle Flakk (59), Anton Løes (57) og Håkon Jahr (58).
Flakk står registrert med 25 prosent av aksjene. Resten står likt fordelt på de to andre.
Tor Johansen, opprinnelig fra Namsos i Nord-Trøndelag, startet behandlingstilbud for rusmisbrukere etter den såkalte Minnesota-modellen i 1986. Ifølge HAs arkiv betalte Johansen en million kroner for Vangseter. Han bygde ut det tidligere sykehjemmet for et par millioner. Johansen vakte oppsikt blant annet fordi han sa at tilbudet skulle tilpasses næringslivstopper.
Vangseter behandler både alkohol-, pille- og stoffavhengighet og drives etter tolvtrinnsmodellen og en videreutvikling av denne.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.