I løpet av kort tid tas også den andre tunnelen i bruk. Espatunnelene på E6 er den lengste vegtunnelen som hittil tas i bruk på vegnettet i Hedmark fylke.

Arbeidet med å sprenge ut de to vegtunnelene startet i slutten av september 2012. Frem til tunnelene var ferdig sprengt ut i juni 2013 ble det totalt fyrt av cirka 260 sprenginger for å lage plass til to tunneler med to kjørefelt i hver. Siden da har det blitt jobbet med å montere vann og frostsikring bestående av isolerte betongelementer på tunnelveggene og i takene, montert strøm, ventilasjon og styringssystemer samt bygget selve vegbanen gjennom tunnelene.

I natt vil nordgående trafikk på E6 ta i bruk nordgående tunnel og den nye brua over Labbdalen. Den første tiden vil trafikken gå i ett felt med en skiltet hastighet på 50 kilometer i timen. I løpet av kort tid vil også sørgående tunnel bli tatt i bruk.

Eksisterende E6 forbi det området hvor trafikken skal gå i tunnel skal settes tilbake til sitt opprinnelige. Dette arbeidet vil pågå utover vinteren.

Hver av de to tunnelene ved Espa er ca. 680 meter lange. Espatunnelene er den lengste vegtunnelen i Hedmark. Den tredje lengste vegtunnelen i Hedmark er Skarpsnotunnelen ved Moelv med sine 310 meter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.