Odd Myhre er mannen bak Norges største inngjerdede hundepark tilknyttet et hundesenter. Her kan hundene løpe fritt og leke sammen uten at eierne trenger å bekymre seg for at de firbeinte stikker av.

stor suksess

Det hele startet for fem år siden, da Odd var ute og luftet hundene sine i det frie landbruksområdet rett utenfor husveggen.

– Jeg tenkte på de hundene som ikke hadde samme mulighet til å løpe fritt som mine. Det var da jeg bestemte meg for å kontakte landbruksmyndighetene for å forhøre meg om muligheten til å lage en hundepark, forteller Myhre.

Han fikk positive svar fra alle hold og startet arbeidet med å gjerde inn 80 mål.

– Jeg satte opp et viltgjerde som er 2,5 meter høyt rundt hele området. Tilbudet har blitt veldig godt mottatt, sier Myhre.

playtime

Playtime samler hunder og eiere til samme tid. Det resulterer i at opp til 20 hunder møtes og leker sammen.

– Det er playtime hver tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. I ukedager begynner playtime klokken 18.00, mens i helga er det leketid klokken 13.00. Det er selvfølgelig lov til å komme og boltre seg utenom disse tidene også. Det er blant annet ganske stille midt på dagen i hverdager, men jeg håper det vil ta seg opp. Det er åpent fra klokken 10.00 til 20.00 hver dag, forteller Myhre.

Han ønsker alle nye hunder med eiere velkommen.

– Det er jo ikke et slikt friområde for hunder i Hamar, så hvis noen ønsker å slippe hunden løs, er det bare å ta turen til Veldre. I forrige uke kom det faktisk ei som hadde kjørt i tre timer for å slippe løs hunden her. Hun har vært her tidligere også. Det er fantastisk, sier hundeglade Myhre.

Da HA møtte opp på playtime, løp 25 glade hunder rundt på den store gressletta. Rundt går en sti på 1,5 kilometer som eierne ofte benytter seg av mens hundene løper fritt.

– Dette er et helt topp tilbud for både hund og eier. Vi er ofte på playtime i ukedager. En time på Bokrudstad er trim for både meg og hunden, forteller Rolv Marius Faleide.

Benedicte Hambro bor i Hønefoss, men har feriehus i Veldre. Hun har årskort på Bokrudstad.

– Jeg er her så mye som mulig når jeg først besøker feriehuset. Årskort på Bokrudstad er en selvfølge og jeg betaler med glede selv om jeg ikke er her så ofte.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.