– Det er klart jeg opplever det som tøft å kjempe for en annen rovdyrpolitikk enn flertallet i moderpartiet. Men samtidig så innfrir jeg mitt løfte til velgerne i Hedmark.

Det sier Gunnar A. Gundersen, Hedmark Høyres mann på Stortinget, til HA.

Fredag starter fylkespartiets årsmøte i Elverum.

Vil befeste optimismen

Gundersen håper at den viktigste saken blir å befeste optimismen som bør råde i Hedmark nå som fylket har en bedre utvikling enn snittet:

– Mens ledigheten øker ellers i landet, så går den ned hos oss. Det må vi utnytte; særlig innen områder som bioteknologi. Dette passer nå som det er så mye snakk om det grønne skiftet, sier han - og viser særlig til det solide fagmiljøet i Hamar.

- Det er viktig at vi er optimister i Innlandet når landet står overfor en tøff omstilling.

er i mindretall i eget parti

I det siste har Gundersen fått kjørt seg i rovdyrsaken.

Mens flertallet i Høyre vil ha et langt strengere vern av rovdyr enn Gundersen, så opplever Hedmark-politikeren å bli omfavnet av Senterpartiet.

Han vil bruke fylkesårsmøtet i kampen mot dagens rovdyrpolitikk. Gundersen og mange i fylkespartiet ønsker å gi anledning til å ta ut mange flere rovdyr enn blant annet Høyre sentralt ønsker.

– Helt siden jeg kom inn på Stortinget, har det vært slik at jeg ikke er på linje med det partiet står for i rovdyrsaken. Det er selvfølgelig tøft å ha et annet syn enn flertallet i partiet, men jeg opplever så absolutt at jeg blir respektert og lyttet til, sier han.

SLAKTER BERN-KONVENSJONEN

Sammen med Kristian Tonning Riise fra Stange vil Gundersen fronte et resolusjonsforslag der hovedpoenget er at Bern-konvensjonen ifølge Hedmark Høyre gir et sviktende grunnlag for dagens rovdyrpolitikk.

- Det som anses som et faktum om den sørskandinaviske ulvestammen stemmer ikke. Det erkjenner nå "alle". Vi skal ta ansvar, ja, men ikke for en ulvestamme som ikke er truet og nå befinner seg langt utenfor sitt kjerneområde, sier Gundersen.

Han tror et solid vedtak fra fylkesårsmøtet kan bidra til å endre regjeringens politikk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.