For Høyre-politikerne Rune Øygarden og Pål Sandbakken er Tjukkasgjengen et så viktig folkehelsetilbud at de disket opp med bålkos, gløgg og pepperkaker langs Brumunda.

- Det er utrolig viktig at folk begynner med fysisk aktivitet, sier Øygarden.

eventyr i tre år

Imponerende 477 brumunddøler har Tjukkasgjengen klart å få opp av sofaen og ut på tur, enten det er en varm sommerdag eller en kald vinterdag.

- Dette har vært et eventyr gjennom tre år. Hver dag er vi ute på tur. Det er også utrolig hva som har skjedd med folk gjennom denne tida, sier Tjukkasgjengens leder, Frøydis Viddal.

Hun har opplevd at mange har gått ned i vekt, og ikke minst har folk med hjerte- og karsykdommer og diabetes fått en ny livsførsel.

- Folk endrer seg på grunn av dette mosjonstilbudet, sier hun.Hun ser også at mange som er ensomme har knyttet nye vennskap.

viktige vennskap

- Vennskap er viktig. Dette er et lavterskeltilbud som gir folk en mulighet til å komme seg ut og få nye venner, sier Viddal.

Hun understreker også at det ikke koster en eneste krone å være med i Tjukkasgjengen.

- Dette er gratis, og nå vil vi jobbe for å få med oss flere ungdommer, sier Frøydis Viddal.

VIL HA MED FLERE POLITIKERE

Tjukkasgjengen satte pris på at Per Sandbakken og Rune Øygarden dukket opp med gløgg og pepperkaker.

- Det er en hyggelig gest som vil bli lagt merke til, sier Kristian Østvold.Berit Granli håper at flere politikere kan ta på seg trimtøyet og bli med Tjukkasgjengen på tur.

- Jeg vil utfordre alle partier og alle politikere til å bli med på en tjukkastur, oppfordrer hun.

ØNSKER LYSLAGT TURSTI

Frøydis Viddal mener at Høyre-politikernes gest er en ære for Tjukkasgjengen.

- Det er en anerkjennelse for det Tjukkasgjengen står for. Vi er blitt tatt på alvor av dem, og blitt satt på den politiske agendaen i Ringsaker, sier Viddal.

Sammen med Frøydis Viddal har Rune Øygarden ønsker for den mye brukte turstien langs Brumunda.

- Det er et stort ønske om lys langs stien hele vegen opp til vannverket. Drømmen er vel at noen kan sponse oppsetting av lys langs denne traseen av stien, sier Rune Øygarden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00