Astrid forteller at hun sykler til Hamar katedralskole så å si hver dag i sommerhalvåret fra der hun bor på Hjellum.

Av ulike årsaker er hun ikke med på russebuss.

- Årsaken var mye økonomisk. Jeg gadd ikke å bruke så mye penger på å være med på en russebuss. Jeg ønsket en enkel russetid, sier Astrid.

Fikk sponset sykkel

Egentlig hadde hun planer om å bruke en gammel sykkel, men fikk den glupe ideen om å ta kontakt med et firma som designer sykler, for å høre om de kunne sponse med en egen russesykkel.

Det ville ta for lang tid å få ferdig en spesialdesignet russesykkel, men de likte ideen, og sponset Astrid likevel.

Så nå står en glinsende rød damesykkel på gårdsplassen på Hjellum, påklistret russemerker og med Astrids russenavn.

Vanker belønning

Den glade russesyklisten har fått egne sponsorer i tillegg, som tente på ideen om en russesykkel.

Mens klassekamerater med russebuss får 1.000 kroner om de kjører prikkfritt i russetida som belønning fra Trygg Trafikk, var ikke Trygg Trafikk snauere enn at Astrid også har fått en slik avtale.

Så da vanker det 1.000 kroner dersom Astrid holder seg innenfor trafikkreglene gjennom russetida.

- Man er like forpliktet til å holde seg edru som syklist. Det står i trafikkreglene, smiler Astrid.

Nesten overskudd

Alle sponsorene og avtaler med Trygg Trafikk gjør at russejenta nesten går i overskudd på russefeiringa. Da skal det tas med at hun ikke har vært på noen av de store russetreffene, men hatt det hyggelig med venner og medruss i Hamar-området.

- Hva skal pengene fra Trygg Trafikk brukes til?

- Jeg skal kjøpe meg en ny sykkel. Den gamle terrengsykkelen min ble stjålet, og jeg ønsker meg en ny. Jeg er veldig glad i å sykle, sier Astrid.

Medrussen på Katta har ikke brydd seg så mye om at Astrid har russesykkel i stedet for russebuss, men de synes det er litt artig.

- Hva skal du gjøre etter videregående skole?

- Først skal jeg et år på folkehøyskole. Så har jeg lyst til å bli politi, sier Astrid.

- Sykkelpoliti, da?

- Det vet jeg ikke!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.