Hamar-firmaet Making View AS når nok en milepæl: Distribusjon av 360-gradersinnhold på Youtube.

Etter å ha besøkt Youtube og Google i Silicon Valley våren 2013, og etter flere samtaler i 2014, ble det i slutten av desember klart at Youtube ønsker Making View AS fra Hamar som en av sine partnere for sin kommende globale lansering; YouTube 360.

360-gradersfilmer og -videoer har til nå kun vært mulig å distribuere gjennom egne utviklede kanaler, da det teknisk sett ikke har vært mulig å avspille dette på tradisjonelle videodelingsplattformer.

Dette har gjort distribusjonen av denne type innhold krevende i forhold til hva tjenesten Youtube kan tilby. Men etter iherdig jobbing og påvirkning blir dette nå en realitet.

For Making View AS betyr dette en kanal for distribusjon av innhold som er unik:• 300 timer med video lastes opp på Youtube hvert minutt.• Pluss at èn milliard mennesker (halvparten av antallet som har nettilgang i verden) er innom Youtube hver måned. Det konsumeres seks milliarder timer med video på Youtube per måned.

- Dette er også en enorm anerkjennelse av jobben som er lagt ned over tid i Making View AS. Det viser at selv for små selskaper er det mulighet for å påvirke giganter som Youtube/Google, hvis teknologien er interessant nok. Også for Making Views kunder er dette gode nyheter, da produksjoner gjort for reklame, promotion, eller annet kan nå et helt annet publikum, sier daglig leder Are Vindfallet i Making View AS.

- Vi har hatt klokkertro på denne teknologien i lang tid. Alle som blir vist potensialet i dette nye mediet blir begeistret. Men det er en tung jobb å overbevise mange av gangen når man er et lite selskap. Denne lanseringen vil bety at langt flere vil få øynene opp for 360-gradersvideo, Virtual Reality og potensialet som ligger i å påvirke og underholde folk på en ny og innovativ måte, sier Vindfallet.

- Å bli valgt av en slik aktør for en slik lansering tror jeg er unikt i norsk sammenheng, uttaler Vindfallet.

Det er spennende tider og et nytt kapittel kan påbegynnes for det innovative Hamar-selskapet. Making View AS er et gründerselskap fra Hamar som har spesialisert seg på 360-gradersfilm og Virtual Reality. Selskapet ble startet i 2005 og solgt til Finn.no i 2006. Våren 2010 ble selskapet kjøpt tilbake av gründerne. Spisskompetansen går på utvikling av komplekse kamerasystemer og avspillersystemer for 360-gradersvideo og Virtual Reality.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00