• KOSS: Johann Olav Koss, her på et arkivbilde med maskotene fra 1994-OL, er sentral i Right To Play som søker om spillisens. FOTO: NTB/SCANPIX

– Under JamFest i Centtennial Park i Atlanta, der Dave Grohl fra Foo Fighters og Bruce Springsteen spilte, fikk vi 5,8 millioner visninger på Twitter. Dette sier mye om engasjementet spillet vårt skaper i selfie-generasjonen med et sterkt eksponeringsbehov.

Det sier Reidar Magnus Nordby (37) fra Hamar til HA. Nordby, som er bosatt i Oslo og sønn av tidligere tippedirektør Reidar Nordby jr. (67), er daglig leder for Oslo-selskapet Fotolotto AS.Selskapet er heleid av Oslo-selskapet Multilot AS. Der er blant annet tidligere TV-kjendis Finn H. Andreassen (61) og investor Trygve Nordby (74) fra Hamar eiere.

Petter Danbolt (45) er konsernsjef og Harald Aksnes Lervik (58) er styreleder.Reidar Nordby jr og Reidar Magnus Nordby sitter i styret.

Far og sønn Nordby eier gjennom Hamar-selskapet Optimus Prime AS 15,01 prosent av Multilot. Via Nordby Associates AS i Hamar eier de to ytterligere 15 prosent og er i lag største eier.

Du kommer på storskjerm

HA skrev allerede i 2009 om selskapet. Den gang ville ingen si noe om hva slags spill de satset på.

Nå bekrefter gründerne at det er snakk om spill der mobiltelefonen er selve redskapet.

Kort sagt handler spillet om at man tar et bilde av seg selv på et arrangement og sender dette til en server der bildet er med i en trekning. Vinnerbildet – og eventuelt andre som trekkes ut – kommer på en storskjerm.

– Vi kan også kontakte vinnerne direkte, sier Nordby.

15–20 millioner er brukt

Reidar Magnus Nordby sier til HA at det norske selskapet nå har fått inn flere millioner kroner fra amerikanske investorer:

– Du kan sitere meg på at vi til sammen har brukt mellom 15 og 20 millioner så langt, sier han.

Det meste har gått til å kjøpe selve teknologien, og sikre seg eksklusive rettigheter for mange land, bak mobilspillet.

– Den delen av spillet som handler om pauseunderholdning er klar til bruk. Produktet Pix2win brukes allerede under konserter og idrettsarrangement i Norge, Sverige og USA med gode resultat, sier Nordby til HA.

OL-helten Koss leder an

Selskapet har et tett samarbeid med Right To Play – den veldedige organisasjonen OL-vinner Johann Olav Koss etablerte som en slags videreføring av Olympic Aid etter Lillehammer-OL i 1994.

– Right To Play søker om norsk lisens, sier Nordby, og fortsetter:

– Søknaden ligger nå til behandling i Lotteritilsynet. Jeg vil anta at det kommer et svar i løpet av første halvår. Det er spennende å være på lag med Koss og det er positivt at overskuddet skal gå til et godt formål. Det virker givende.

I løpet av første halvår skal det etter planen deles ut tre nye lisenser for slike spill i Norge.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.