• Første arbeidsdag: Skiftleder Jannicke Brustuen og distriktssjef Fredrik Lindelöf åpner i dag dørene til Hedmarks nyeste restaurant. Med en beliggenhet rett ved Ikea, håper de ansatte på stor trafikk.

Tirsdag åpnet den svenske Max-kjeden sin fjerde restaurant i Norge. Den nye filialen blir liggende midt i «Lille Sverige» – rett ved siden av Ikea som åpner på torsdag.

En drøy time etter åpningen var parkeringsplassen nesten full av biler, og på innsiden var restauranten halvfull av kunder som ville teste det nye spisetilbudet. Jannicke Brustuen, som hadde sin første arbeidsdag i de nyåpnede lokalene, ønsket kundene velkommen.

– Det har vært bra trøkk helt siden morgenen, smiler hun.

Brustuen forteller at ved siden av kvaliteten på maten, så er hurtighet et av kjedens viktigste kjennetegn.

– Alle skal få mat innen tre minutter. Går det to minutter og 50 sekunder, så er jeg fornøyd, sier hun.

Blant kundene på første åpningsdag var nesten hele Storhamars hockeylag. Svenske Patrik Bäärnhielm var godt fornøyd med maten.

– Jeg er godt vant med Max-konseptet fra før. Det smaker akkurat som hjemme i Luleå, smiler han.

Sammen med lagkameratene skal han nå kjempe om NM-gull i hockey – med svensk fôr i magen.

Kamp om burgerkundene

Distriktssjef Fredrik Lindelöf, som er leder for kjedens norske restauranter, gleder seg til å komme skikkelig i gang.

– Alt er i rute. Nå gjenstår bare siste finpuss, sa han like før åpningen.

Max-restaurantsjef Jenny Sjödin vil fra og med i dag ha 28 ansatte til disposisjon. Flesteparten av de nye arbeidstakerne er unge og bosatt på Hedmarken, og ifølge Sjödin er dette ikke tilfeldig.

– For oss er det absolutt viktig å ha ansatte som bor i området, og som kan tenke seg å jobbe her lenge. Vi har bevisst valgt å gå for en ung arbeidsstyrke, sier hun.

– Viktig med jobb i Ringsaker

Kjeden fikk i fjor høst inn rundt 300 jobbsøknader, som nå har resultert i 28 ansettelser. En av søkerne som gjorde et godt inntrykk er Jannicke Brustuen fra Lismarka. Brustuen, som skal jobbe som skiftleder, er spent før sin første arbeidsdag på kjøkkenet.

– Det kommer til å bli kjempebra, men akkurat nå er det mye nerver, ler hun.

Brustuen har ikke arbeidserfaring fra restaurantbransjen fra tidligere, men har blant annet deltatt på et seksukers kurs i regi av den nye arbeidsgiveren for å lære det som trengs for å lage mat på en sikker og forsvarlig måte.

– Jeg har også to unger hjemme, så jeg har blitt vant til å lage mye mat, smiler hun.

Brustuen er godt fornøyd med å ha fått jobb i hjemkommunen.

– Det blir deilig å ha kort reiseveg hjem til familien. I tillegg er dette en jobb hvor det er gode muligheter for å klatre oppover i systemet, sier hun optimistisk.

Satser mer på Norge

Distriktssjef Lindelöf sier Max-kjeden vil satse mer på ekspansjon i Norge i framtiden.

– Absolutt! Vi vil åpne flere restauranter etter hvert, sier han.

Lindelöf vil foreløpig ikke røpe noen omsetningsmål i Nydal.

– Jeg våger ikke å spå hvor stor omsetningen blir. Vi må bare se an hvordan det går. Det blir spennende når Ikea åpner, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.