HAMAR: Det har i lang tid vært kjent at Tørudbakken har vært på jobbjakt og ønsker å flytte fra Hedmark, siden hun har funnet kjærligheten med en mann fra Porsgrunn. Tidligere å høst var hun aktuell som kultursjef i Porsgrunn, men da nådde hun ikke helt opp. Nå har hun derimot fått napp i Vestfold fylkeskommune i Tønsberg som samferdselsrådgiver.


Forlater Hedmark


Hun vil begynne i denne stillingen i slutten av februar eller i begynnelsen av mars. I klartekst: Hun forlater Hedmark fylkeskommune, noe som betyr at hele fylkesrådet må gå av.
Reglementet i Hedmark fylkeskommune levner ingen tvil:
«Fratrer et medlem av fylkesrådet etter eget ønske, velges det nytt medlem etter forslag fra rådet. Fratrer fylkesrådets leder, skal nytt fylkesråd velges.»


Skal jobbe med jernbane


- Jeg kan bekrefte at jeg har fått en overordnet samferdselsstilling i Vestfold fylkeskommune. Jeg skal jobbe med Nasjonal transportplan med spesielt fokus på jernbane. Jeg skal tiltre stillingen om cirka tre måneder, det vil si i februar/mars. Det betyr at jeg går av som fylkesrådsleder. Jeg overlater til partiet å avgjøre hva som nå skjer, sier Tørudbakken til HA.


Kom brått på


- Vi har en stund vært klar over at Tørudbakken har orientert seg sørover. Nå har hun fått ny jobb, og hun har signalisert sin avgang som fylkesrådsleder. Det kom litt brått på at det skulle skje akkurat nå, selv om hun hele tiden har holdt meg underrettet, sier Per-Gunnar Sveen, fungerende leder i Hedmark Ap.
Han ser for seg en rask avklaring. Han var i går i interne møter i Hedmark Ap, og han var i kontakt med partilederne i Hedmark SV og Hedmark Sp. Det ligger an til at det blir skifte av fylkesråd i forbindelse med fylkestingsamlingen fra 6. til 8. desember. Nåværende fylkesråd går av, og det utnevnes et nytt fylkesråd.
Borkhus tar overSveen opplyser at det skal være representantskapsmøte i Hedmark Ap kommende lørdag. Styret i Hedmark Ap vil da innstille på at fylkesråd Svein Borkhus fra Alvdal overtar som fylkesrådsleder, mens fylkesvaraordfører Gunn Randi Fjæstad fra Stange blir ny fylkesråd. Sveen er klar på at samarbeidet mellom Ap, SV og Sp ligger fast. Det bestemmer at Ap skal ha to av de fire medlemmene i fylkesrådet inkludert lederen.
Etter det HA forstår ligger det ikke an til at Hedmark SV eller Hedmark Sp skifter ut henholdsvis Christian Haugen eller Aasa Gjestvang.


Når det gjelder Hedmark Ap ville mange kanskje ha trodd at Sveen selv ville gå inn som fylkesråd ved første anledning.
- Nominasjonen for neste periode skjer først i februar. Nå velger vi å kjøre videre med folk som er på plass. Dette for å sikre kontinuiteten, sier Sveen. Han understreker at Siv Tørudbakken har gjort en stor jobb for Hedmark Ap gjennom mange år, og han ønsker henne lykke til i sin nye tilværelse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00