HAMAR: Det har i lang tid vært kjent at Tørudbakken har vært på jobbjakt og ønsker å flytte fra Hedmark, siden hun har funnet kjærligheten med en mann fra Porsgrunn. Tidligere å høst var hun aktuell som kultursjef i Porsgrunn, men da nådde hun ikke helt opp. Nå har hun derimot fått napp i Vestfold fylkeskommune i Tønsberg som samferdselsrådgiver.


Forlater Hedmark


Hun vil begynne i denne stillingen i slutten av februar eller i begynnelsen av mars. I klartekst: Hun forlater Hedmark fylkeskommune, noe som betyr at hele fylkesrådet må gå av.
Reglementet i Hedmark fylkeskommune levner ingen tvil:
«Fratrer et medlem av fylkesrådet etter eget ønske, velges det nytt medlem etter forslag fra rådet. Fratrer fylkesrådets leder, skal nytt fylkesråd velges.»


Skal jobbe med jernbane


- Jeg kan bekrefte at jeg har fått en overordnet samferdselsstilling i Vestfold fylkeskommune. Jeg skal jobbe med Nasjonal transportplan med spesielt fokus på jernbane. Jeg skal tiltre stillingen om cirka tre måneder, det vil si i februar/mars. Det betyr at jeg går av som fylkesrådsleder. Jeg overlater til partiet å avgjøre hva som nå skjer, sier Tørudbakken til HA.


Kom brått på


- Vi har en stund vært klar over at Tørudbakken har orientert seg sørover. Nå har hun fått ny jobb, og hun har signalisert sin avgang som fylkesrådsleder. Det kom litt brått på at det skulle skje akkurat nå, selv om hun hele tiden har holdt meg underrettet, sier Per-Gunnar Sveen, fungerende leder i Hedmark Ap.
Han ser for seg en rask avklaring. Han var i går i interne møter i Hedmark Ap, og han var i kontakt med partilederne i Hedmark SV og Hedmark Sp. Det ligger an til at det blir skifte av fylkesråd i forbindelse med fylkestingsamlingen fra 6. til 8. desember. Nåværende fylkesråd går av, og det utnevnes et nytt fylkesråd.
Borkhus tar overSveen opplyser at det skal være representantskapsmøte i Hedmark Ap kommende lørdag. Styret i Hedmark Ap vil da innstille på at fylkesråd Svein Borkhus fra Alvdal overtar som fylkesrådsleder, mens fylkesvaraordfører Gunn Randi Fjæstad fra Stange blir ny fylkesråd. Sveen er klar på at samarbeidet mellom Ap, SV og Sp ligger fast. Det bestemmer at Ap skal ha to av de fire medlemmene i fylkesrådet inkludert lederen.
Etter det HA forstår ligger det ikke an til at Hedmark SV eller Hedmark Sp skifter ut henholdsvis Christian Haugen eller Aasa Gjestvang.


Når det gjelder Hedmark Ap ville mange kanskje ha trodd at Sveen selv ville gå inn som fylkesråd ved første anledning.
- Nominasjonen for neste periode skjer først i februar. Nå velger vi å kjøre videre med folk som er på plass. Dette for å sikre kontinuiteten, sier Sveen. Han understreker at Siv Tørudbakken har gjort en stor jobb for Hedmark Ap gjennom mange år, og han ønsker henne lykke til i sin nye tilværelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.