- De driver i tilfelle en farlig og svært alvorlig lek, sier krimsjef Rune Strand ved Hamar politistasjon.

Hamar-politiet har ingen mistenkte etter at ni bikuber brant til grunnen ved Klukevegen i Hamar i helgen, men én ting føler ordensmakten seg rimelig sikker på etter lørdagens befaring på stedet: Brannen må være direkte forårsaket av mennesker.

- Vi antar at brannen må være påtent, for det er bare ild som kan være årsaken. Det er det eneste vi ikke kan utelukke, sier krimsjefen.

Flere branner av forskjellig art står fortsatt uoppklarte. Strand bekrefter, uten å være konkret, at politiet mistenker at ungdom som leker kan stå bak flere branner, som i bigården.

- Vi frykter, uten at vi har noen mistenkte, at det er ungdom som leker og har det moro i utgangspunktet, at det er lek som går altfor langt. Det er i så fall en farlig og svært alvorlig lek, og det er ikke moro for dem som rammes av brann, understreker Strand.

Han oppfordrer foreldre til å prate med barn og unge om hvor farlig det kan være å leke med ild. Samtidig håper krimsjefen at publikum som sitter på opplysninger om uoppklarte branner tar kontakt med politiet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.