- De driver i tilfelle en farlig og svært alvorlig lek, sier krimsjef Rune Strand ved Hamar politistasjon.

Hamar-politiet har ingen mistenkte etter at ni bikuber brant til grunnen ved Klukevegen i Hamar i helgen, men én ting føler ordensmakten seg rimelig sikker på etter lørdagens befaring på stedet: Brannen må være direkte forårsaket av mennesker.

- Vi antar at brannen må være påtent, for det er bare ild som kan være årsaken. Det er det eneste vi ikke kan utelukke, sier krimsjefen.

Flere branner av forskjellig art står fortsatt uoppklarte. Strand bekrefter, uten å være konkret, at politiet mistenker at ungdom som leker kan stå bak flere branner, som i bigården.

- Vi frykter, uten at vi har noen mistenkte, at det er ungdom som leker og har det moro i utgangspunktet, at det er lek som går altfor langt. Det er i så fall en farlig og svært alvorlig lek, og det er ikke moro for dem som rammes av brann, understreker Strand.

Han oppfordrer foreldre til å prate med barn og unge om hvor farlig det kan være å leke med ild. Samtidig håper krimsjefen at publikum som sitter på opplysninger om uoppklarte branner tar kontakt med politiet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00