Det er litt over to år siden to dramatiske eksempler ble fortalt i HA, om problemene det medfører at mobilnettet hangler i Østroa i Løten.

Den gang kunne Bjørn Vidar Linholt fortelle den dramatiske historien som utspant seg da barnebarnet ble syk, og trengte livsviktig hjelp. Mens ettåringen hadde falt i koma måtte familien lete etter mobilsignaler for å få tak i ambulanse. Heldigvis gikk det bra den gang.

Fortsatt problemer

Fortsatt står store deler av Løten uten bredbånd, og mobildekningen er fortsatt et mareritt.

- Vi må flytte oss rundt i huset, og ofte ut på terrassen godt påkledd om vinteren, for å høre hva de sier i den andre enden. Situasjonen er helt håpløs.

Ofte får vi ikke brukt mobiltelefonen i det hele tatt, og mange ganger detter signalet plutselig ut midt i en samtale, forteller Tor Stolp og samboer Kari Hagen til HA.

Bedre på hytta

De har faktisk bedre dekning på hytta på Venabygdfjellet, og Stolp har brukt atskillig med tid og penger på å ringe rundt i kampen for bedre mobilforhold og bredbånd for internett også på hjemmebane.

- Jeg ga opp for et drøyt år siden. Jeg har brukt ganske mye penger for å ringe rundt og sjekke muligheten for om vi snart kan få skikkelig mobildekning her. Jeg var så frustrert at jeg ba om å få snakke med sjefene i Telenor, men det fikk jeg ikke lov til, forteller Stolp oppgitt.

- Vi har teknologi til å reise til månen, og så skal vi ikke kunne ringe med mobiltelefonen fra huset vårt. Det er helt latterlig at det er sånn i 2014.

Ikke utbyggingsplaner

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, er ikke kjent med planer om utbygging i området.

- Deler av Østrovegen får dekning fra Løten sentrum, men spesielt østre deler er tynne. Dette er områder hvor kostnadene med å bygge ut langt på veg overstiger inntektene selv om investeringene ikke tas med, sier Amundsen.

IKT rådgiver i Løten kommune, Kjell A. Carlsen Weding, sier de jobber med problemet.

- Jeg håper vi kan ha konkrete planer for hva som kan gjøres klare i løpet av 2015, sier Weding.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.