• STOPP: Jan Ove Holmen og medlemmer i vel'et vil stoppe hyttebygging på Heståsmyra.

Hyttefolket på Sjusjøen er sterkt imot at grunneier Pihl AS får bygge ut 60 tomter på Heståsmyra.

- Motstanden er massiv. Et samlet årsmøte krever at planene stoppes, sier leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel.

Årsmøtet lørdag samlet 135 medlemmer. Mer enn dobbelt av normal oppslutning.

ET URØRT NATUROMRÅDE

Utbyggingsplanene på Heståsmyra engasjerer. Hytteeierne vil at området mellom Lunkefjell og Heståsen skal forbli urørt.

- Sjusjøen vel har hele vegen gått imot planen, men motstanden var overraskende stor på årsmøtet. De som har hytte på Sjusjøen er oppgitt over forslaget, sier Holmen.

Også fortetting av Kroksjølia med inntil 100 nye hyttetomter provoserer hyttefolket.

KREVER MARKAGRENSE

I en resolusjon ber derfor årsmøtet i Sjusjøen vel om at det blir utarbeidet en markagrense for videre arbeid med arealplanen for Sjusjøen sentrum.

Meldingen til Ringsakers folkevalgte er krystallklar:

«Årsmøte i Sjusjøen Vel tar på det sterkeste avstand fra den foreliggende arealplan for Sjusjøen - spesielt vil vi peke på utbygging av nye områder og fortetning av Heståsmyra», heter det i resolusjonen.

- Vår klare oppfordring til Ringsaker kommune er at planene for Heståsmyra utsettes, og at det nå endelig blir utarbeidet en markagrense på Sjusjøen, sier Jan Ove Holmen.

INNGIKK KOMPROMISS

Planene for utbyggingen av Heståsmyra er justert etter et kompromiss:

Antall hytter er redusert med fem til 60. Dette skjer i det sørlige og vestlige området på Heståsmyra, slik at Trolløypa blir liggende utenfor hytteområdet.

Det er også enighet om at stier og skiløyper i grenseområdene ikke skal bli ødelagt av vegbygging eller hyttebygging.

Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) regner med at uttalelsen fra Sjusjøen vel vil bli sendt kommunen og at den legges fram når kommuneplanen sluttbehandles i september.

- Vi har sett at dette er et område det er delte meninger om. Styringsgruppa valgt å gå inn for den, og i ettertid har vi gått ned litt på størrelse, sier hun.

Samtidig sier hun at det allerede er en markagrense inn mot de urørte fjellområdene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.