Flere hundre skuelystne trosset lørdag formiddag den småfriske høstkulden for å bli bedre kjent med flere av de over 80 lokale lag og foreninger som var representert på torget.

- Her får lag og foreninger muligheten til å treffe hverandre og kanskje inngå nye samarbeid, sier daglig leder ved Hamar frivilligsentral, Anne Thingstad Eriksen.

- Det er viktig å få fokus på de frivillige, og vi er veldig glad for at så mange vil delta, fortsetter hun.

verdig prisvinner

Et av høydepunktene lørdag formiddag var utdeling av frivillighetsprisen, som har blitt utdelt på Hamar siden 1994. Blant mange gode kandidater var det én som utmerket seg spesielt. Han var foreslått av tre lag og foreninger, og fikk prisen overrakt av ordfører Morten Aspeli og leder ved frivilligsentralen, Anne Thingstad Eriksen.

- Prisvinner Flemming Rostgaard er en aktiv medborger, og er frivillig hjelper i mange organisasjoner i Hamar, het det i begrunnelsen.

Han blir beskrevet som positiv, blid, lugn og engasjert, og at han behandler alle mennesker med respekt. Selv sier den beskjedne prisvinneren til HA at det er helt naturlig å bruke den tiden han har til overs på sine medmennesker.

Ved siden av sitt verv i Kreftforeningen er Rostgaard engasjert i Røde Kors, Kulturhusets venner og Hospice Sagen.

FLashmob

Rett etter prisutdelingen vart det klart for en aldri så liten overraskelse foran scenen. Intetanende tilskuere sto plutselig midt i en oppvisning av både korps, kor og dans. Det hemmelige prosjektet var det Toneheim Folkehøgskole og prosjekt MMXIX som sto bak.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00