RENA: Det Lille Bryggeriet på Rena viste i helga muskler mot storebror Ringnes og Mack. Da ble Birkebeinerpilsen kåret til Norges beste pils. Tittelen Årets Øl 2011 er en stor heder for bryggeriet i Østerdalen.
- I kampen mot Mack og Ringnes stakk Det Lille Bryggeriet fra Rena av med seieren i pilsklassen under Årets ØL 2011.
- Vi er kjempestolte, sier Torgeir Sjølie, daglig leder i Det Lille Bryggeriet.
Juryen begrunner sitt valg slik: «Et pilsnerøl med mye karakter og aromaer i retning frukt, blomster, honning og karamell. Sødmefylt med fint skum, god munnfølelse og fin bitterhet.»
I finalen var Gull Mack og Ringnes Gold som kjempet med Birkebeinerpilsen om seieren i klassen pils/lys lager.

- Spesielt var det også at Birkebeinerpilsen kjempet med to andre pilstyper som kun selges på polet for de har en alkoholprosent på 6,5. Åmot-ølet inneholder 4,7 volumprosent med alkohol. Det har vakt oppsikt hos øvrige deltakere og ikke minst hos den sakkyndige juryen at vi kan lage øl som smaker såpass. Ringnes trodde ikke det var mulig, sier Sjølie videre.

Dobler volumet

Det Lille Bryggeriet startet opp igjen i andre halvdel av 2010, men 2011 er første skikkelige salgsår. Så langt har de solgt cirka 10.000 liter pils. Til neste år er planen å doble volumet. Vi har merket økt interesse de siste dagene. Det Lille Bryggeriet har et betydelig lokalmarked, men også hovedstadsområdet er voksende. Sjølie håper Birkebeinerpilsen får innpass i det lokale markedet.
Her er vinnerne:
Lys lager/pils: Birkebeinerpils, Det Lille Bryggeriet (Rena)
Årets øl: Bokkøl fra Borg Bryggeri (Sarpsborg)
Blonde/hveteøl: Wit, Nøgne Ø (Grimstad)
Ale: Ægir India Pale Ale, Ægir Bryggeri (Flåm)
Porter/Stout: Dark Force, Haandbryggeriet (Drammen)
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00