RENA: Det Lille Bryggeriet på Rena viste i helga muskler mot storebror Ringnes og Mack. Da ble Birkebeinerpilsen kåret til Norges beste pils. Tittelen Årets Øl 2011 er en stor heder for bryggeriet i Østerdalen.
- I kampen mot Mack og Ringnes stakk Det Lille Bryggeriet fra Rena av med seieren i pilsklassen under Årets ØL 2011.
- Vi er kjempestolte, sier Torgeir Sjølie, daglig leder i Det Lille Bryggeriet.
Juryen begrunner sitt valg slik: «Et pilsnerøl med mye karakter og aromaer i retning frukt, blomster, honning og karamell. Sødmefylt med fint skum, god munnfølelse og fin bitterhet.»
I finalen var Gull Mack og Ringnes Gold som kjempet med Birkebeinerpilsen om seieren i klassen pils/lys lager.

- Spesielt var det også at Birkebeinerpilsen kjempet med to andre pilstyper som kun selges på polet for de har en alkoholprosent på 6,5. Åmot-ølet inneholder 4,7 volumprosent med alkohol. Det har vakt oppsikt hos øvrige deltakere og ikke minst hos den sakkyndige juryen at vi kan lage øl som smaker såpass. Ringnes trodde ikke det var mulig, sier Sjølie videre.

Dobler volumet

Det Lille Bryggeriet startet opp igjen i andre halvdel av 2010, men 2011 er første skikkelige salgsår. Så langt har de solgt cirka 10.000 liter pils. Til neste år er planen å doble volumet. Vi har merket økt interesse de siste dagene. Det Lille Bryggeriet har et betydelig lokalmarked, men også hovedstadsområdet er voksende. Sjølie håper Birkebeinerpilsen får innpass i det lokale markedet.
Her er vinnerne:
Lys lager/pils: Birkebeinerpils, Det Lille Bryggeriet (Rena)
Årets øl: Bokkøl fra Borg Bryggeri (Sarpsborg)
Blonde/hveteøl: Wit, Nøgne Ø (Grimstad)
Ale: Ægir India Pale Ale, Ægir Bryggeri (Flåm)
Porter/Stout: Dark Force, Haandbryggeriet (Drammen)
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.