• Fine drakter: Flere av guttene hadde på seg afghanske festdrakter. FOTO: Ane Holmlund
  • God mat: Det var mye god og tradisjonsrik mat på bordene under EID-festen. FOTO: Ane Holmlund

Onsdag ble ramadan avsluttet for de mindreårige asylsøkerne på Ringsaker statlige EMA mottak i Brumund. Tradisjonell dans og mat var en stor del av feiringen. 

ble overrasket

I tradisjonen tro ble den årlige EID-festen arrangert dagen etter den islamske fastemånedens slutt. Med store mengder tradisjonsrik mat og symbolske danser, var humøret til de afghanske guttene på topp. 

- Dette er en stor og viktig dag for oss. Tiden gikk litt sakte under ramadan, og vi ble veldig sultne etter hvert. Nå skal vi ha en skikkelig fest, sier 15-åringen Syroy Heiberg.

Mottaksleder Diako Muradyaliabady forteller at EID-festen er en viktig og verdig avslutning på ramadan.

- Guttene har hatt en fin måned, men jeg tror også det er greit at ramadan er over nå. Jeg begynte å bli litt bekymret for guttenes helse og prøvde å finne på aktiviteter på nattestid, forteller Muradyaliabady.

Etter danseoppvisningen og matserveringen, kunne endelig mottakslederen dele ID-gaven fra mottaket.

- Guttene har vært i Oslo en gang tidligere og storkoste seg. De vil veldig gjerne tilbake, så ID-gaven i år blir en tur til Oslo i uka som kommer. Da skal vi kose oss i Vigelandsparken og finne på hyggelige aktiviteter sammen, forteller Muradyaliabady

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.