Alt tydet på at det var en meget fortjent prisutdeling. I kultursalen på Tingvold var det stappende fullt, og de som kom sist måtte ta til takke med ståplasser.

Arne Næss Olstad har virket som trubadur og visesanger på Hedmarken og rundt i landet i en mannsalder.

Han var opphavspersonen til «Ingen elsker som en romedøl» og har mange andre kjente og kjære Stange-viser på samvittigheten. Bandet Næss Olstad selv spilte i, Vandrerne, åpnet kulturkvelden på Stange i kveld.

Stor innsats

Ordfører Nils A. Røhne leste blant annet fra forslagsstillerne Rolv A. Amdal og Geir Otnes’ begrunnelse da han delte ut prisen.

– Du har satt dype spor i Hedmark- og Stange-kulturen, og har gjort en betydelig innsats som entertainer og visesanger, sa Røhne.

Han trakk også fram Næss Olstad som en stor og viktig lokal identitetsbærer i Stange, og at budskapet i sangene og historiene er rotfestet på grasrota på Hedmarken.

Ordføreren delte så ut diplomet og sjekken på 30.000 kroner til en svært rørt og stolt Næss Olstad.

– Ja, jeg blir stolt og glad. Dette har vært en helt fantastisk kveld, og det er utrolig flott at så mange stiller, sier Næss Olstad.

Nils spilte opp

Etter prisoverrekkelsen, var ikke Stange-ordføreren snauere enn at han tok med seg gitaren på scenen og spilte opp en irsk folkevise sammen med Vandrerne, til stor applaus og glede i salen.

Stange-kjendis Knut Erik Østgård og Return sluttet seg også til hyllesten til Næss Olstad.

Return-vokalisten sa at prisvinneren har vært en stor inspirasjon for bandet. og hilste fra Stjernekamp-gjengen i Oslo, som Østgård har tilbrakt mange lørdager sammen med i det siste, til han røk ut i semifinalen sist lørdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.