Elevrådene ved Elevorganisasjonen i Hedmark sine medlemsskoler har uttrykt stor fortvilelse over lærere som til stadighet kommer for sent til deres undervisningstimer, eller som forlater klasserommet midt i undervisningen. Elevene føler at problemet blir fornektet.

Nå har de utarbeidet et skjema der de vil føre fravær.

SE HER: Her er fraværsskjemaet

SVÆRT ALVORLIG

Elevorganisasjonen i Hedmark problematikken svært alvorlig, og har utarbeidet et verktøy som skal sikre at elevene får den undervisningen de har krav på. Dette gir den tillitsvalgte eleven mulighet til å føre fravær på lærere som er betydelig borte fra undervisningen.

- Vi ønsker ikke at skjemaet på noen måte skal misbrukes, eller benyttes for å henge ut enkeltlærere. Derfor er det kun tillitsvalgte som skal kunne føre fravær, dersom dette er et problem. Dette bør gjøres digitalt, slik at ingen andre skal kunne få tilgang til skjemaet. Dersom det ikke eksisterer en tillitselev i den aktuelle faggruppen, bør elevene velge en alternativ tillitsvalgt, sier Tom Scott Unneberg Nielsen som er leder av Elevorganisasjonen i Hedmark.

Slik mener elevorganisasjonen at en eventuell situasjon skal løses:

1. Tillitseleven tar problemet opp med læreren det gjelder, og kommer (forhåpentlig vis) frem til en løsning på situasjonen.
2. Dersom situasjonen ikke bedres, oppfordrer Elevorganisasjonen i Hedmark tillitseleven til å føre fravær på læreren. Dette skal gjøres slik at den tillitsvalgte har tilstrekkelig dokumentasjon.
3. Tillitselev tar saken opp med avdelingsleder, og bruker dokumentasjonen til å formidle spesifikke hendelser. Her i fra er det avdelingsleder sitt ansvar å følge opp saken.

- Med dette verktøyet ønsker vi at flest mulig situasjoner blir løst raskest mulig, og at alle elever skal få det timetallet de har krav på. Dersom avdelingsleder ikke finner en løsning på problemet, oppfordrer vi tillitseleven til å kontakte Elevorganisasjonen i Hedmark for videre veiledning, sier Unneberg Nielsen.


Les også
DEBATT Les hva HA mener.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.