(Stavanger - Storhamar 9-1)

Det var en skuffet Anders Kolbuholen som snakket med HA etter tapet i Stavanger.

- Vi er inne i en tøff periode. I dag gjør vi en veldig god første periode, men faller mye i andre- og tredjeperiode, sier Kolbuholen, og fortsetter: 

- Stavanger er et veldig godt lag, og når vi møter opp med åtte spillere som ikke har fylt 20 år, så blir det tøft.

Men assistenttreneren er klar på at det ikke er de yngste som taper kampen for Storhamar

- De yngste jobber bra for oss og gjør så godt de kan. At vi må reise med 15 utespillere er selvfølgelig tøft, men vi må bare løse det så godt vi kan, avslutter Kolbuholen

POSITIV FØRSTE PERIODE

Storhamar virket godt organiserte og jobbet som en god enhet i den første perioden.

Men Stavanger hadde kampens første mulighet. Dan Kissel dro seg forbi Mads Hansen og kom alene med Engelage. Han prøvde en høyre-venstre-finte, men den store målvakten var med på notene og nektet måltyven en tidlig scoring. 

Etter halvspilt periode fikk Stavanger en ny mulighet. Hjemmelaget spilte seg fint gjennom et passivt Storhamar-lag, og Josh Soares var nære på å sette inn en puck fra kloss hold.

Storhamar hadde også sine muligheter og størst var sjansen til Jacob Berglund. Eikrem Haugen spilte en lang pasning opp i midten, og plutselig var svensken alene med Ruben Smith. Han prøvde seg på en lik finte som Kissel, men Smith lot seg ikke lure. 

STORHAMAR BLE RUNDSPILT

Storhamar tapte den andre perioden 6-0!

Josh Soares brukte bare ti sekunder på å sende Stavanger i føringen.

Storhamar klarte ikke å stoppe Stavanger, og etter fire minutter sto det 3-0 til hjemmelaget. Da hadde Aleksander Smirnov fått nok av Engelage og byttet keeper. 

Men Stavanger var ikke ferdig. Etter ti minutter økte tidligere Storhamar-spiller Kristian Forsberg til 4-0 etter fine kombinasjoner i overtallsspillet.

5-0-scoringen kom etter svakt backspill av Erik De La Rose da Tommy Kristiansen fikk gå upresset inn fra venstresiden og øke ledelsen.

Helt på tampen satte Christian Dahl Andersen inn 6-0 til hjemmelaget. Mathias Trettenes herjet i sonen før han la en god pasning ut til Dahl Andersen som kunne sette inn periodens siste scoring. 

berglund med første scoring

Den tredje perioden åpnet med en fin scoring av Jacob Berglund. Mads Hansen serverte svensken en flott pasning. Han tok imot, så opp og skjøt et lurt skudd mellom beina på Smith. 

Litt i underkant av to minutter senere scoret Stavanger igjen. Mathias Trettenes fikk stå alene for Jørgensen og sette inn sin andre for dagen. 

Fem minutter senere økte Tommy Kristiansen ytterligere da han fikk stå helt umarkert foran Jørgensen i power play. 

Kampens siste scoring var det Henrik Solberg som satte inn. Landslagsbacken la på et tilsynelatende enkelt skudd fra blå, men en uheldig Daniel Jørgensen klarte ikke å få opp spakhansken i tide. 

Før kampen:

Storhamar-trener Alexander Smirnov er nødt til å kaste rundt på spillerne sine når han i dag skal lede laget sitt i DNB Arena. Lars Løkken Østli er sistemann på skadelisten, og det tvinger russeren til å sette kaptein Mads Hansen ned på backplass. Storhamar har allerede skader på backene Jimmy Andersson, Adrian Saxrud Danielsen og Andreas Øksnes.

I tillegg er centeren Linus Johansson skadet. 

Storhamar stiller med følgende lag: I mål: Andew Engelage/Daniel Jørgensen.

1. rekke: Erik De La Rose, Stein Andrè Hagen - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Mads Hansen, Anders Theodor Braavold - Pål Johnsen, Jacob Berglund, Martin Gran.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Erik Hesbråten - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Ole Petter Øvergaard.

Du kan følge kampen live her fra kl. 16.00!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00