– Nå vil vi komme med en advarsel, gjerne via HA, om at dette er livsfarlig oppførsel.

Det sier stasjonssjef Bjørn Lier (56) ved Hamar politistasjon til Hamar Arbeiderblad.

Søndag formiddag bekreftet han den utrolige historien om bilføreren som ble tatt - og bøtelagt – for å spille Pokémon Go mens han kjørte bil i Hamar.

Fanget Vanlig Pokémon

Politiet tok mannen på fersken da han kjørte bil i Hamar sentrum klokken 21 torsdag kveld:

– Han ble observert via politiets kikkert, sier Lier til HA.

Mannen erkjent forholdet og fikk en bok på 1.300 kroner.

Mannen fortalte politiet at han jaktet på en Pokémon Pidgey da han ble tatt – under kjøringen:

– Dersom du jakter på Pokémon Pidgey, en av de mest vanlige figurene, mens du kjører bil så er du rimelig tjukk i huet, sier en Pokémon-spiller med mer fagkunnskap enn de fleste til HA.

«GYM» på Vikingskip-taket

Stasjonssjef Lier ser ikke humoren i dette:

– Det er livsfarlig å drive med slikt når man kjører bil. Da bør oppmerksomheten være konsentrert om trafikken, og ikke en mobiltelefon, sier han.

Han forteller at Hamar-politiet sist uke måtte hente ned tre menn som var på taket av Vikingskipet – angivelig på jakt etter Pokémon.

– På taket av Vikingskipet er det en Gym. De er mer sjeldne enn Pidgey. Men med omtrent ti Gym’er bare i Hamar er det bare tull å dra på taket av Vikingskipet for å finne en, sier HAs Pokémon-ekspert. Han rister på hodet – og stirrer ned i skjermen.

Politi på Besseggen

– Hva tenker du, som en voksen politimann, om at voksne folk driver på slik, Lier?

– At dette er en besettelse. Jeg har selv sett voksne folk gå to og to for at den ene skal se på skjermen – mens den andre holder utkikk, sier han på veg ned fra Besseggen.

– Så du Pokémon der?

– Jeg har ikke engang dette programmet på telefonen, så det vet jeg ikke, sier han.

Advarselen var alvorlig ment.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.