De fem personene ble drept da et israelsk luftangrep rammet et bolighus i Khan Younis. Det bringer antallet drepte palestinere i Gaza til 316, ifølge helsepersonell, som sier over 20 er drept lørdag. Lege Mads Gilbert på Gazastripen er bekymret over utviklingen.

– Situasjonen er alvorlig. De to største sykehusene i Sør-Gaza har snart ikke mer kapasitet, og det er ikke mulig å frakte pasienter mellom nord og sør, sier Gilbert til NTB lørdag formiddag.

Flyangrep

Det har vært flere angrep mot Khan Younis natt til lørdag. Sju mennesker som var samlet utenfor en moské i Khan Younis sør på Gazastripen, ble drept i et flyangrep, opplyser en talsmann for ambulansetjenesten i Gaza. En av ofrene var kvinne og tre tilhørte den samme familien. 20 andre ble såret i angrepet. Tre andre palestinere ble kort tid etter drept i angrep mot Khan Younis, Beit Hanoun og Deir al-Balah, opplyser talsmannen Ashraf al-Qudra.

Livredde

h-a.no snakket tidligere denne uken med Hazem M. Alfarra. Han er godt kjent av vennskapsforeningen for Hamar og Khan Yuonis, og jobber til daglig i byen som hver dag opplever et regn av granater fra israelske stridsvogner rundt byen.

- Folk i byen er livredde. De frykter nye angrep hver dag, og nå når bakkestyrker er inne på Gazastripen frykter de hva som kommer til å skje i dag, i morgen, i dagene som kommer. Mange frykter det kan bli en massaker i byen her, forteller Alfarra til h-a.no.

Mange av innbyggerne i Khan Younis har ikke vært ute av husene sine på mange dager. Mange lurer på hvordan de klarer seg uten vann og matforsyninger.

- De lever i husene sine, de som fortsatt har et hus, og de klarer seg, men det er klart at krigen allerede setter sterke spor etter seg, sier Alfarra.

Han tør heller ikke bevege seg mye utenfor kontoret sitt i byen, men noen bilder har han tatt og sendt dem til Hamar Arbeiderblad. Det er bilder som gjør et sterkt inntrykk, og som klart og tydelig viser hva befolkningen i Hamars vennskapsby gjennomgår nå om dagen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00