• FØLTE SEG TRUET: Einar Glasø sier han følte seg truet, men angrer trusselen om at han skulle "kaste Arnkværn veggimellom".

– Å bli truet med å bli kastet veggimellom er vel å bli truet med juling? Hvem finner seg i det på et styremøte? I alle fall ikke jeg!

Det sier Hans K. Arnkværn (38) fra Frp i Ringsaker til HA.

Fylkesstyret har vedtatt å kaste han ut av partiet grunnet noe som skjedde på et styremøte i mai.

– Kaster deg rundt i rommet

Foranledningen er et brev styremedlem Einar Glasø i Ringsaker Frp har sendt til fylkesstyret. Glasø hevder at Arnkværn opptrådte truende under styremøtet.

Det avviser Arnkværn.

Glasø bekrefter overfor HA at sa at han skulle «kaste Arnkværn veggimellom».

- Det oppfatter jeg som å true med juling, sier Arnkværn.

– Andre som var på styremøtet sier at du truet Glasø?

– Det gjorde jeg ikke. Det var ikke noe fysisk. Det var jeg som ble truet med juling, sier Arnkværn til HA.

- Følte meg truet

Einar Glasø (51) sier at han følte seg truet av Hans K. Arnkværn - og at han angrer trusselen om å «kaste Arnkværn veggimellom.»

- Hvorfor sa du at du skulle kaste Arnkværn veggimellom, Glasø?

- Det har jeg ingen kommentar til.Det var bare en verbal setning. - Hvorfor rapporterte du Arnkværn i et brev til fylkesstyret?

- Det jeg sendte klagebrev på var at han reiste seg og skulle til å røre meg. Jeg var ufin i munnspråket mitt, men han tok den enda litt lenger.

- Hvordan tok han det lenger?

- Han reiste seg, og han skulle vel slå og dytte meg. Hvis det blir håndgemeng så må man sette foten litt ned.

- Hvordan oppfattet du det han sa om å ta av deg brillene?

- Det oppfattet jeg som truende, absolutt. Hadde han bedt om unnskyldning så hadde jeg vært ferdig med saken. Jeg satte meg ned og beklaget at jeg hadde vært ufin i kjeften, sier Glasø.

«Ta av deg brillene»

I en e-post som ble sendt fra Arnkværn til flere medlemmer i Ringsaker Frp natten etter styremøtet skriver Arnkværn at han «pirket på brilleglassene» til Glasø. Det skjedde etter en opphetet politisk diskusjon mellom de to.

– Hvorfor ba du Glasø om å ta av seg brillene?

– Det var dyre briller. Jeg bare stilte meg opp, jeg.

– Hvorfor reiste du deg opp for å gå bort til Glasø?

– Fordi det var den eneste måten å få han til å slutte å true folk med juling på. På denne måten løste jeg hele situasjonen. Ingen skal finne seg i å bli truet med juling på et politisk styremøte.

– Hvorfor ba du han om å ta av seg brillene?

– Det blir bare Donald Duck-aktig å trekke fram slike detaljer. Det vesentlige er at jeg klarte å løse saken uten at det kom til vold, sier Arnkværn.

Ukultur i Hedmark Frp

Han sier at han vil få fram at det er en ukultur i Hedmark Frp.

– Styret i fylkespartiet mangler kompetanse. Derfor har sentralstyret gitt beskjed om at organisasjonsutvalget sentralt skal bistå fylkesstyret. Før det er ikke utkastelsen gyldig, sier han.

– Hvordan oppfatter du å bli kastet ut av partiet av dine egne?

– Det er helt greit. Nå har vi startet en jobb med å rydde opp i en ukultur i partiet, sier han.

Fratatt medlemskap

– Hans K. Arnkværn er fratatt medlemskapet i Frp. Det sier Johan Aas (56) som er fylkesleder i Hedmark Frp til HA.

– Hvorfor har dere fratatt Arnkværn medlemskapet i Frp?

– Etter settingen hvor det var tilløp til vold, og det er noe vi ikke aksepterer, så fattet fylkesstyret et enstemmig vedtak om på frata Arnkværn medlemskapet. Da hadde vi fått inn likelydende rapporter om hva som foregikk på styremøtet fra dem som var der, sier Aas til HA.

– Arnkværn sier at det ikke var tilløp til vold i møtet?

– Det er alltid to sider av en sak. Saken er da heller ikke helt ferdig.

– Arnkværn tolker sentralstyrets beskjed om å se på saken på nytt som en seier for seg?

– Det er jeg ikke enig i. Hadde sentralstyret støttet Arnkværn så hadde de sagt at han fikk bli medlem igjen. Det sa de ikke, sier Aas.

Sondre Ramsrud (21), leder for Ringsaker Frp, bekrefter historien, men vil ikke kommentere den overfor HA. Han viser til Aas.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.