14. desember hadde styreleder Per-Eilif Sandberg i Hamar Regionen Reiseliv møte med de fire ordførerne i Hamar, Ringsaker, Stange og Løten, for å gå gjennom den økonomiske situasjonen til selskapet. Prognosen for året tilsier at Hamarregionen Reiseliv går med et underskudd på 806.000 kroner i år, og en negativ egenkapital på vel 93.000 kroner.

"Dette medfører at egenkapitalen er tapt, og styret har handlingsplikt etter aksjelovens paragraf 3-5", skriver styreleder Sandberg i brev til kommunene på Hedmarken.

Han søker nå om ekstraordinært tilskudd, for å dekke underskuddet. Fra Ringsaker kommune søker styret om 125.000 kroner. 

Styrelederen framholder at det er flere årsaker til det økonomiske underskuddet. Blant annet har selskapet lav grunnfinansiering, som utgjør i underkant av halvparten av den samlede finansieringen.

"Driftsmodellen har vært preget av mye prosjektfinansiering, og er dermed svært sårbar ved driftsforstyrrelser, endring i bemanning og sykefravær", skriver Sandberg.

Han opplyser at styret ble kjent med den økonomiske situasjonen i midten av september. Nå håper han på velvillig behandling, slik at selskapet kan beholde andelskapitalen, og redusere underskuddet.

"Hamarregionen Reiseliv har som paraplyorganisasjon for reiselivet i regionen vært avgjørende for å skape vekst og bygge stolthet i en viktig næring. Regionen er blitt satt enda mer på kartet, og det er et arbeid aktørene ønsker å videreføre og styrke", skriver styrelederen. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.